Nagyvilág
Budapest, 2018. március 15.
Államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványok. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Magyarország újabb statisztikában nézi Európa hátát, és ez most végtelenül szomorú

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 09. 26. 14:51

Korábban a témában:

Minden évben szeptember 26-án ünnepeljük a nyelvek európai napját, ennek apropóján közölt az EU-ban élők nyelvtudásáról statisztikát az Eurostat szerdán.

Az Európai Bizottság egyik főigazgatósága többek közt azt elemezte, hogy az adott országokban a középfokú oktatásban részt vevő diákok hány százaléka tanul legalább két idegen nyelvet.

Az eredmény a mi tekintetünkből egészen lesújtó, Magyarország a lista utolsó helyén végzett. Az Eurostat szerint hazánkban csupán a gyerekek hat százaléka tanul minimum két idegen nyelvet.

Ehhez képest mondjuk Finnországban, Romániában és Lengyelországban is jóval 90 százalék feletti ez az arány, az európai átlag pedig 59 százalék.

Eurostat

Valójában a tekintetben sem állunk jobban, hogy a felnőtt lakosság körében hányan beszélnek más nyelven is. A 2016-os adatok szerint a 25 és 64 év közöttiek körében csupán 42 százalék beszél idegen nyelven. Ennél csak Romániában (36%) és az Egyesült Királyságban (35%) rosszabb a helyzet. Utóbbinál értelemszerűen azért, mert anyanyelvük az angol.

Tárgyfotó - Bizonyítványok - Illusztráció
Elégedetlen a kormány a magyarok idegennyelv-tudásával
Oktatással, nyelvtanulási diákhitellel és feliratos filmekkel is javítanának a helyzeten.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.