Nagyvilág

Elektromos sokkolóval ébresztették fel az iskolában alvó diákot

Miután a tanárnő nem tudta felkelteni a 16 éves fiút, behívta az iskolában szolgáló rendőrnőt, hogy segítsen.

Felfüggesztettek egy rendőrnőt az amerikai Ohio államban, miután elektromos sokkolójával ébresztett fel egy óra közben alvó diákot – jelentette a helyi sajtó. A 32 éves Maryssa Boskoskit annak ellenére büntették meg, hogy nem lőtte meg a Taser nevű sokkolóval a 16 éves tanulót. A diák ugyanis már az elektromos sokkoló hangjára, valamint a többi gyerek riadt kiáltozására felriadt álmából.

Az eset még augusztus 30-án történt a Smithville városában található Liberty előkészítő iskolában. A 16 éves Cameron Kosunick a Fox8 televízió híradójának elmondta, hogy iskola után még este 10-ig dolgozni szokott, és nagyon fáradt volt, és nem érezte jól magát, amikor aznap iskolába ment. És óra közben elaludt. Annyira, hogy a tanár nem tudta felkelteni.

A fiú elmondása szerint végül az igazgatónak sikerült felkeltenie, de utána azonnal visszaaludt. A város rendőrkapitányának közlése szerint ekkor hívták be az osztályterembe az iskolában szolgáló rendőrt, aki beérve előkapta a sokkolót, a gyerek felé tartott, majd „felszikráztatta” az eszközt. Howard Funk elmondása szerint a rendőrnő csak zajt adott a Taserrel, remélve, hogy a hangra a diák fel fog kelni.

Lustazsaru-szindróma: sokkolóval ártalmatlanította a bolti lopással gyanúsított 11 éves kislányt
Nagy felháborodást okozott a cincinnati rendőr, aki az 50 ezer voltos áramütést látta a legjobb megoldásnak egy gyerek megállítására.

Ez be is jött. Igaz, Kosunick nem a sokkoló hangjára nyitotta ki a szemét, hanem a többi diák rémült kiabálására, akik „rémisztőnek és sokkolónak” találták a látvány, ahogy a rendőrnő az alvó tanulóra szegezi a hivatalosan „kevésbé halálos fegyverként” jellemzett eszközt.

Bár senki sem sérült meg, és a rendőrnő csak a zajjal akarta felkelteni a gyereket, a rendőrség így is vizsgálatot indított ellene, és annak idejére felfüggesztették. Ugyanis már azzal szabályt sértett, hogy elővette a Tasert, és azzal fenyegetően lépett fel. Azt ugyanis csak és kizárólag akkor tehetik meg, ha saját magukat, vagy valaki más kell megvédeniük – mondta el Funk rendőrkapitány a Fox8-nak.

Elektromos sokkolóval lőttek meg egy vakot a rendőrök, mert fegyvernek hitték a botját
Egy brit vasútállomáson várt vonatára, amikor megjelentek az állig felfegyverzett rendőrök.

A kiemelt képeb egy X2 típusú Taser, egy 2012-es Las Vegasi kiállításon. Fotó: AFP /Ethan Miller/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik