Nagyvilág
LAS VEGAS, NV - JANUARY 17: Taser International's X2 two-shot Taser for law enforcement is displayed at the National Shooting Sports Foundation's 34th annual Shooting, Hunting, Outdoor Trade (SHOT) Show at the Sands Expo and Convention Center January 17, 2012 in Las Vegas, Nevada. The device offers dual lasers to assist aiming and can fire two shots up to 25 feet to engage more than one target or one shot can serve as a backup in case the first shot misses. The SHOT Show is the largest annual gathering of shooting professionals with more than 1,600 exhibitors and 30,000 attendees expected.   Ethan Miller/Getty Images/AFP

Elektromos sokkolóval ébresztették fel az iskolában alvó diákot

24.hu
24.hu

2018. 09. 11. 11:38

Miután a tanárnő nem tudta felkelteni a 16 éves fiút, behívta az iskolában szolgáló rendőrnőt, hogy segítsen.
Korábban a témában:

Felfüggesztettek egy rendőrnőt az amerikai Ohio államban, miután elektromos sokkolójával ébresztett fel egy óra közben alvó diákot – jelentette a helyi sajtó. A 32 éves Maryssa Boskoskit annak ellenére büntették meg, hogy nem lőtte meg a Taser nevű sokkolóval a 16 éves tanulót. A diák ugyanis már az elektromos sokkoló hangjára, valamint a többi gyerek riadt kiáltozására felriadt álmából.

Az eset még augusztus 30-án történt a Smithville városában található Liberty előkészítő iskolában. A 16 éves Cameron Kosunick a Fox8 televízió híradójának elmondta, hogy iskola után még este 10-ig dolgozni szokott, és nagyon fáradt volt, és nem érezte jól magát, amikor aznap iskolába ment. És óra közben elaludt. Annyira, hogy a tanár nem tudta felkelteni.

A fiú elmondása szerint végül az igazgatónak sikerült felkeltenie, de utána azonnal visszaaludt. A város rendőrkapitányának közlése szerint ekkor hívták be az osztályterembe az iskolában szolgáló rendőrt, aki beérve előkapta a sokkolót, a gyerek felé tartott, majd „felszikráztatta” az eszközt. Howard Funk elmondása szerint a rendőrnő csak zajt adott a Taserrel, remélve, hogy a hangra a diák fel fog kelni.

Denver, Colo., March 5, 2003 -- Dener Police Acadamy officers train on "less lethal" weapons Wednesday -- taser, pepperball and beanbag shotgun. Acadamy officer Sonya Randall fires a Tazer electric stun gun under the direction of instructor Rob Rathburn. Photo by Brian Brainerd  (Photo By Brian Brainerd/The Denver Post via Getty Images)
Lustazsaru-szindróma: sokkolóval ártalmatlanította a bolti lopással gyanúsított 11 éves kislányt
Nagy felháborodást okozott a cincinnati rendőr, aki az 50 ezer voltos áramütést látta a legjobb megoldásnak egy gyerek megállítására.

Ez be is jött. Igaz, Kosunick nem a sokkoló hangjára nyitotta ki a szemét, hanem a többi diák rémült kiabálására, akik „rémisztőnek és sokkolónak” találták a látvány, ahogy a rendőrnő az alvó tanulóra szegezi a hivatalosan „kevésbé halálos fegyverként” jellemzett eszközt.

Bár senki sem sérült meg, és a rendőrnő csak a zajjal akarta felkelteni a gyereket, a rendőrség így is vizsgálatot indított ellene, és annak idejére felfüggesztették. Ugyanis már azzal szabályt sértett, hogy elővette a Tasert, és azzal fenyegetően lépett fel. Azt ugyanis csak és kizárólag akkor tehetik meg, ha saját magukat, vagy valaki más kell megvédeniük – mondta el Funk rendőrkapitány a Fox8-nak.

Close-up Of A Blind Man Standing With White Stick On Street
Elektromos sokkolóval lőttek meg egy vakot a rendőrök, mert fegyvernek hitték a botját
Egy brit vasútállomáson várt vonatára, amikor megjelentek az állig felfegyverzett rendőrök.

A kiemelt képeb egy X2 típusú Taser, egy 2012-es Las Vegasi kiállításon. Fotó: AFP /Ethan Miller/Getty Images

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Málaga, 2019. január 22.
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak munkagépekkel 2019. január 22-én a dél-spanyolországi Málaga közelében, ahol egy kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello egy illegálisan fúrt, jelzés nélküli, legalább 110 méter mély kútba zuhant egy hegyvidéki farmon január 13-án. A mérnökök egy másfél méter átmérőjű, 60 méter mély lyukat fúrnak a kemény talajba párhuzamosan a kúttal, ezután pedig vízszintesen próbálnak átfúrni a kútba, hogy kimentsék a gyermeket.
MTI/EPA/EFE/Daniel Perez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.