Nagyvilág

Női sofőrökre lövöldözött, mert szerinte a nőknek nem szabadna vezetnie

Az amerikai férfi szerint a nők egyetlen célja az életben, hogy fiú gyermekeket szüljenek.

A texasi hatóságok letartóztattak egy 29 éves férfit, aki a rendőrség közlése szerint legalább hat nőre lőtt rá, miközben autót vezettek, mert szerinte csak a férfiaknak lenne szabad volán mögé ülniük – jelentette a helyi sajtó. Nicholas D’Agostinót fegyverrel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolták meg, és előzetes letartóztatásba helyezték, mivel az ügyészek szerint súlyos veszélyt jelent a női sofőrökre.

Az ügyészek szerint D’Agostino véletlenszerűen választott ki női sofőröket Katy település környékén, és rálőtt autójukra. Egy 39 éves nőt majdnem meg is ölt. A golyó a nő karján átfúródva a mellkasában állt meg, alig pár milliméternyire a szívétől. “Nagy szerencse volt, hogy túlélte sebesülését” – közölte a helyi rendőrség.

A 29 éves férfi az ügyészek szerint “lenézi a nőket”, és a Facebookon rendszeresen dühös posztokban kelt ki a “vezetésre alkalmatlan” nők ellen. Akiknek szerinte az egyetlen céljuk az életben, hogy fiú gyermekeket szüljenek.

A férfi következő bírósági meghallgatását szeptemberben tartják, és csak 400 ezer dollár, azaz nagyjából 110 millió forint óvadék befizetése után védekezhet szabadlábon az ellene felhozott vádak ellen.

A kiemelt képen Nicholas D’Agostino. Fotó:ABC13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik