Élet-Stílus

Van, amiben jobbak a női sofőrök

autómosás (autómosás)
autómosás (autómosás)

A nők jobban gondoskodnak autóikról, szívesebben bízzák komoly szakemberre járgányukat és érzelmileg is kötődnek négykerekűikhez. Ráadásul sokkal több nő vezet, mint gondolnánk.

Érdekes tanulságokkal szolgált az autók GPS távfelügyeletével fogalalkozó Autó Securit Zrt. friss kutatása. A nem reprezentatív, 1000 fős mintán, kérdőívekkel végzett felmérés végén kiderült: jóval több nő vezet autót, mint azt feltételeznénk.

A cég szerződői között több a férfi, de az ügyfelek mindig azt jelölik meg értesítendő személyként, aki az autót ténylegesen használja, és ez az esetek majdnem pontosan felében nő.

Forrás: Auto Securit Zrt.

A nők nemcsak többet költenek autójuk biztonságára, de jobban kötődnek az elismert védelmi berendezésekhez és szolgáltatókhoz is, míg a férfiak gyakrabban alkalmaznak „házilagos”, vagy „sufni” megoldásokat, mint például a rejtett, indítást gátló eszközök.

 


Forrás: Auto Securit Zrt.

A vizsgálat szerint a nők 12,3 míg a férfiak mindössze 4,4 százaléka ad becenevet autójának. Ennek tudatában már nem is annyira meglepő, hogy az autó értékéhez képest sokkal többet költenek a védelmére, mint a férfiak, annak ellenére, hogy a statisztika szerint a férfiak általában drágább autókat vezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik