Nagyvilág

Hollywoodnál betelt a pohár, leszedetnék Donald Trump csillagát

A dicsőségcsillagot többször verték szét csákánnyal, gyakoriak a tüntetések körülötte. Mégsem emiatt pucolják le a Hírességek sétányáról.

Az ABC cikke szerint Nyugat-Hollywood képviselő-testülete hétfőn egyöntetűen megszavazta a Donald Trump csillagának eltávolítására vonatkozó javaslatot, amelyet két tagja, John D’Amico és Lindsey Horvath terjesztett be. Indoklásuk szerint így nyilvánítanak véleményt az amerikai elnök nőkkel szemben tanúsított viselkedéséről. A csillagot Trump  még 2007-ben, televíziós producerként érdemelte ki a hollywoodi Hírességek sétányán.

A tanács hamarosan hivatalos levélben értesíti Eric Garcettit, Los Angeles polgármesterét, a helyi tanácsot és a kereskedelmi kamarát. Az utolsó szót Los Angeles kereskedelmi kamarája mondja ki a csillag ügyében.

Donald Trump amerikai elnök hollywoodi csillagát gyakran rongálják meg azóta, hogy a vitatott személyiségű ingatlanfejlesztőt és médiamágnást 2016 novemberében az Egyesült Államok elnökévé választották. Egy 52 éves férfi már pár nappal a választás előtt kőtörő kalapáccsal és csákánnyal esett neki a járdába ágyazott emlékplakettnek az elnökjelöltnek a nőkkel és a kisebbségekkel kapcsolatos nézetei elleni tiltakozásul, majd idén júliusban egy gitártokból került elő egy csákány, amivel egy tiltakozó ripityára törte a csillagot.

De nem csak a vandálok képviseltetik magukat Trump dicsőségcsillaga körül, számos tüntetést, tiltakozást is tartottak már a sztárok sugárútján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik