Nagyvilág

Videót közölt az Iszlám Állam a biciklisek merénylőiről

Mint arról korábban beszámoltunk, az Iszlám Állam vállalta azt a vasárnapi merényletet, amelynek során külföldi biciklis turistákat gázoltak halálra Tádzsikisztán déli részén.

A BBC most arról írt, hogy a terrorszervezet videót közölt a támadásról, amelyben két amerikai, egy svájci és egy holland turista halt meg, és további két külföldi állampolgár megsebesült.

A felvételen az látszik, hogy öt fiatal egy fa alatt ül a hegyvidéken, mögöttük pedig az ISIS zászlója lebeg. Egyikük arról beszélt, hogy a tádzsikisztáni uralkodók hitehagyottak, akik eladták a vallásukat, és lehetővé tették, hogy az országot hitetlenek foglalják el.

Ezután kézen fogták egymást és hűséget fogadtak Abu Bakr al-Baghdadinak, az Iszlám Állam alapítójának, majd felesküdtek a hitetlenek elleni támadásra.

A tádzsik belügyminiszter szerint az elkövetőknél kések és lőfegyverek is voltak, az egyik turista testén szúrt seb is volt. Minden fegyveres testületet mozgósítottak, a belügyminisztérium még vasárnap este bejelentette, hogy őrizetbe vettek egy személyt, két másik, az elfogáskor ellenállást tanúsító embert agyonlőttek, három gyanúsított pedig szökésben van. A videón szereplő férfiak beazonosítása még folyamatban van.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Amaq News Agency

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik