Nagyvilág

Halálra éheztette 14 éves lányát

A krasznokamszki anyuka azt hazudta a kislánynak, hogy rákos és cukorbeteg.

Az oroszországi permi határterületen található Krasznokamszkban meghalt egy kislány. Viktoria Gyemjanovának hívták (bár az orosz forrásokban rendre elváltoztatott névvel hivatkoznak rá), 14 éves volt. Halálát kóros alultápláltság okozta.

Ennyit lehet biztosan tudni a tragikus esetről, az összes többi csak találgatás.

Többen is állítják, hogy Viktoria anyja, Okszána – rejtélyes okból – azt hazudta a kislánynak, hogy rákos és cukorbeteg, és a súlyos betegséget akkor tudja csak legyőzni, ha koplal. A lány volt osztálytársai szerint Viktoria hetente két alkalommal kapott csak enni. Halála előtt már csak 30 kilogramm volt a testsúlya.

A kislány tanárai állítólag próbáltak beszélni az anyukával, amikor Viktoria már csont és bőr volt, de ő állította, hogy heti két étkezés elegendő. Volt, aki szerint a lány a szomszédokhoz ment könyörögni egy kis élelemért, de a környéken élők tagadják ezt. A nyomozás során a tanárok felelősségét is vizsgálják majd.

Okszána Gyemjanovát a kislány halála után őrizetbe vették.

Kihallgatása során elmondta, hogy hamisak a vádak, amelyek szerint éheztette a lányát, szerinte valaki kövérnek nevezte Viktoriát, aki ezt a szívére vette, és ezért nem evett. Az anyuka szerint ő éppen hogy próbálta rávenni, hogy egyen.

A kérdésre, hogy vajon miért nem vitte orvoshoz a kislányt, amikor már beszélni is alig bírt az alultápláltságtól, az anya azt mondta: félt, hogy gyámság alá helyezik Viktoriát, és egyébként is úgy gondolta, hogy az orvosok nem bántak volna vele megfelelően, és ő bízott abban, hogy maga is képes lesz kezelni a helyzetet.

Az anya jelenleg előzetes letartóztatásban van, védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják. A felvételen őt próbálja szóra bírni az Ural-Inform csatorna riportere.

(via Regnum.ru, kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik