Nagyvilág

Letolt gatyával, üvöltözve csinálta ki magát egy republikánus képviselő

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 07. 23. 20:29

Jason Spencer nem sejtette, hogy a Boratként ismertté vált Sacha Baron Cohen tévéműsorában szerepel.
Korábban a témában:

Óriási lelkesedéssel csinált hülyét magából egy georgiai republikánus képviselő a korábban Boratként közismertté vált Sacha Baron Cohen új sorozatában.

Cohen a Who Is America? című sorozatban közéleti szereplőkkel készít szatirikus álinterjúkat. A második adásban Erran Morad izraeli terrorelhárítási szakértőnek adta ki magát, így tanítgatta Jason Spencert arra, hogyan védje meg magát a terroristáktól.

Az egyik lecke arról szólt, hogy ha a képviselőt elrabolná az Iszlám Állam, csak néhány másodperce lenne, hogy magára vonja a figyelmet. Ezt pedig Erran Morad szerint úgy lehet elérni, ha az egyetlen szót kiabálja, amit Amerikában nem szabad kimondani, az N-betűset. Ezután a megrendezett emberrablási jelenetben Spencer négyszer is elkiabálta magát, hogy „nigger”, mire Cohen azt mondta: „Megőrült? Az N-betűs szó a nuni, nem ez. Ez a szó undorító!”

Morad szerepében Cohen arra is megtanítja Spencert, hogy azzal ijesztheti el az Iszlám Állam tagjait, ha letolja a nadrágját, és nekik nyomja a pucér fenekét. A képviselő ezek után csupasz seggel rohan neki Cohennek, azt kiabálva, hogy „hozzád érek, meleget csinálok belőled, dobd el azt a fegyvert most”.

Cohennek még arra is sikerült rávenni a képviselőt, hogy magát ázsiai turistának kiadva próbáljon befotózni egy nő burkája alá, hogy megtudja, nem véletlenül egy robbanószerrel felfegyverkezett férfiról van-e szó. A műsor végén pedig Spencer nemi szerveik levágásával fenyegeti a terroristákat, mondván, „átkozott homoki niggerek ott a Közel-Keleten, elegünk van abból, hogy Amerikába jöttök”.

A műsor után Georgia állam kormányzója közölte, amit Spencer tett és ahogyan beszélt, az sértő és visszataszító, és az ilyesmire nincs mentség. A képviselőház elnöke lemondásra szólította fel Spencert.

A képviselő azzal védekezett, hogy a műsor készítői megpróbálták kihasználni attól való félelmét, hogy őt és családját megtámadják. Elmondta, halálos fenyegetéseket kapott amiatt, mert olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely nyilvános helyen betiltotta volna a burka viselését. Közölte:

Cohen izraeli ügynöknek adva ki magát, önvédelmi oktatást ajánlott fel számomra. Bár kellemetlen volt számomra a részvétel, beleegyeztem, mert úgy véltem, hogy ezek a módszerek segítenek elhárítani egy támadást.

Azt is elárulta, hogy a felvétel készítésekor akkora volt benne a félelem, hogy nem tudott tisztán gondolkodni, a stáb pedig azt mondta neki, hogy demonstrációs videót forgatnak vele, hogy másokat is megtanítsanak az önvédelmi technikákra Izraelben. Közölte: ha nem lett volna ekkora félelem benne, nem vett volna részt mindebben, és bocsánatot kért családjától, barátaitól és az általa képviseltektől.

A lemondását követelő nyilatkozatokra úgy reagált, hogy a legutóbbi választást elveszítette, így már csak öt hónapig képviselő, azt még kitölti. (Time, CNN, Slate, Washington Post)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.