Nagyvilág

„Mindenki elkezdett sírni” — Először láthatták szüleiket a barlangban rekedt gyerekek

Közel három héttel azután, hogy egy barlangban rekedtek, a thaiföldi focicsapat 11 és 16 év közötti tagjai először láthatták hozzátartozóikat szigorúan ellenőrzött körülmények között, mivel az orvosok még mindig aggódnak az egészségükért, írja a CNN.

Egy sajtótájékoztatón bemutatott felvételen az látszik, hogy a szülők könnyeikkel küszködve figyelték fiaikat az üvegablakon keresztül. A felnőtteket nem engedték be a kórterembe, ahol a gyerekeket kezelik, hogy kizárják a fertőzésveszélyt.

Tanawat Viboonrungruang, a 11 éves Titun édesapja a lapnak arról beszélt, megkönnyebbült, hogy a fiát egészségesen viszontláthatta. Ahogy nézte őt, csak meg szerette volna ölelni.

Elkezdtem sírni, mindenki elkezdett sírni. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik kimentették a fiamat és segítettek új életét adni neki. Olyan ez, mintha újjászületett volna

– mondta elérzékenyülve az apa.

Az orvosok szerint három fiúnál enyhébb tüdőgyulladást diagnosztizáltak, de egy hét múlva szinte mindenki elhagyhatja majd a kórházat. A felépülési folyamat ezt követően még további 30 napot vesz majd igénybe.

Meghalt az ausztrál orvos apja, miközben a barlangban rekedt gyerekeket mentette
Richard Harris nem sokkal azután értesült a tragikus hírről, hogy az utolsók közt kijött a barlangból.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Ye Aung Thu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik