Nagyvilág

A polgármester rábólintott, gigantikus Trump-babát eresztenek az égbe Londonban, pont, amikor az elnök megérkezik

Egy hatalmas Trump-babát ábrázoló léggömböt reptetnek a magasba a londoni Parlamentnél jövő héten, amikor Donald Trump amerikai elnök hivatalos látogatáson vesz részt az angol fővárosban. A kezdeményezésre Sadiq Khan polgármester bólintott rá csütörtökön, írja a CNN.

Trump jövő hét pénteken érkezik három napra az Egyesült Királyságba, az útját pedig várhatóan tüntetéssorozatok kísérik. Ennek része az a 6 méter magas narancssárga léggömb, amivel szintén ellene tiltakoznak a britek, utalva rá, hogy úgy viselkedik, mint egy csecsemő.

Trump Baby

A léggömbre közösségi finanszírozásban 16 ezer font gyűlt össze. A reptetésére később petíciót írtak, amit körülbelül 10 ezer ember szignózott alá.

A Trump-baba két órán keresztül lesz az égbolton jövő pénteken reggel. Ugyanekkor tartják majd a Stop Trump menetet is London központjában.

A polgármester szóvivője arról beszélt, Sadiq Khan tiszteletben tartja az állampolgárok békés tüntetéshez való jogait, aminek sok formája van. Hozzátették, a rendőrség és a légi irányítás engedélyére még szüksége lesz a szervezőknek a mutatványhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik