Élet-Stílus

Kitiltotta városából Trumpot a legmenőbb polgármester

Donald Trump hamarosan Nagy-Britanniába érkezik, de Sheffieldbe nem teheti be a lábát. A város polgármestere, Majid Majid egy Twitter-bejegyzésben közölte ugyanis:

Én Majid Majid a város polgármestere és első embere kijelentem nemcsak azt, hogy Donald Trump  egy senkiházi, hanem azt is, hogy ezentúl ki van tiltva a Sheffieldből!

Hozzátette, „Emelett kijelentem, hogy július 13-át a Mexikóval való szolidaritás napja mostantól”. Ezen a napon érkezik az országba az amerikai elnök.

https://twitter.com/MagicMagid/status/1014494400532148225

Egy következő posztban el is magyarázza öt pontban, miért találja semmirekellőnek az amerikai elnököt.

  1. A muszlimok kitiltása,
  2. a párizsi klímaegyezmény visszamondása,
  3. az izraeli nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése,
  4. a bevándorló gyerekek elválasztása a szüleitől a határon,
  5. és a fehér felsőbbrendűséget vallók erőszakának védelme

miatt gondolja így a város legfiatalabban (28 éves korában, májusban) megválasztott, első Zöld és muszlim polgármestere.

https://twitter.com/MagicMagid/status/1014499834303320065

Mondjuk, az kicsit problémát okoz, hogy Majid egymaga nem tilthat ki senkit a városból, erre fel is hívta a figyelmet a város képviselőtestülete.

Nem mellesleg, azt is megígérte, ha Anglia megnyeri a foci-világbajnokságot, akkor megrendezik Sheffieldben az ország legőrültebb partiját.

https://twitter.com/MagicMagid/status/1014263659701460992

Majid öt éves volt, mikor Sheffieldbe került egy etiópiai menekülttáborból egy jobb élet reményében. 2016-ban lett először képviselő-testületi tag. Az akkori polgármester el is mondta, hogy Majid repíti a XXI. századba majd ezt a szerepet.

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik