Nagyvilág

Egy iráni tábornok felhőlopással vádolta meg Izraelt

Szerinte azért van szárazság, mert a zsidó állam manipulálja az időjárást.

Egy iráni tábornok azzal vádolja Izraelt, hogy manipulálja az iszlám köztársaság időjárását.

Golam Reza Dzsalali egy teheráni mezőgazdasági konferencián arról beszélt, hogy „iráni tudományos központok igazolták a külföldi beavatkozás szerepét” az Iránt sújtó szárazságban, és a külföldi beavatkozás gyaníthatóan szerepet játszik a klímaváltozásban. A tábornok konkrétan úgy fogalmazott, hogy országa „felhőlopással és hólopással” áll szemben. Egy tanulmányt is idézett, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy Afganisztántól a Földközi-tengerig minden 2 kilométernél magasabb hegycsúcs havas, csak az irániak nem.

Az iráni meteorológiai szolgálat vezetője azonban azt mondta, a szárazság egy globális folyamatba illeszkedik. Lehetségesnek nevezte, hogy Dzsalalinak vannak olyan dokumentumai, amikről ő nem tud, de kijelentette: a jelenlegi meteorológiai ismeretek alapján nem lehetséges egy országtól felhőket vagy havat lopni. Szerinte az ilyesmin való gondolkodás nem oldja meg a problémákat, hanem elveszi a figyelmet a valódi megoldás keresésétől.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök úgy reagált, hogy Izrael hasonló vízellátási problémákkal küzd, mint Irán, és készek segítséget nyújtani a megoldásban. Hozzátette, hogy az iráni nép kegyetlen és zsarnoki rezsim áldozata, amely megtagadja tőlük a létfontosságú vizet. (Fox News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik