Nagyvilág

ATV: Már a jövő héten hazajöhet a szüleitől elszakított kisfiú

Akár már a jövő héten hazatérhet az a kisfiú, akit Donald Trump kormányának bevándorlókkal szembeni zéró toleranciája miatt szakítottak el a szüleitől – ezt a család ügyvédje mondta az ATV-nek. 

A kétéves Leventét aki nem beszél angolul, egy magán befogadóállomáson tartják Bronxban, amíg szülei őrizetben vannak. A családot a múlt hónapban fogták el a New York államban lévő Franklin megyében a határőrök, a szülőket a szintén New York államban lévő Buffalóban tartják fogva, valószínűleg kiutasítják őket az országból.  A család Torontóból Montréalba utazott, onnan egy Uberrel jutottak el a kanadai-amerikai határra, ahol elfogták őket.

A kisfiú nővére, a 23 éves Laura már egy hónapja felvette a kapcsolatot az amerikai hatóságokkal, de nagyon lassan haladt az ügy. A jelenlegi információk szerint Laura pénteken találkozhat Leventével, ezt követően pedig megvizsgálják, hogy alkalmas-e arra, hogy a gyereket magához vegye.

A család ügyvédje szerint a szülők helyzete bonyolultabb, mert az édesanyjának egy hamis házasság miatt lehet problémája, amit az állampolgárság megszerzése miatt követett el, és az ezzel kapcsolatos tárgyaláson nem jelent meg az USA-ban, helyette Magyarországra utazott.

Kiemelt képünk illusztráció, Europress/SPENCER PLATT/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik