Nagyvilág

Kétéves magyar kisfiút választottak el családjától Trump kegyetlensége miatt

A hvg.hu szúrta ki a Timesunion cikkét, amiben arról írnak, hogy a kétéves Leventét, aki nem beszél angolul, egy magán befogadóállomáson tartják Bronxban, amíg szülei őrizetben vannak. A családot a múlt hónapban fogták el a New York államban lévő Franklin megyében a határőrök, a szülőket a szintén New York államban lévő Buffalóban tartják fogva, valószínűleg kiutasítják őket az országból.  A család Torontóból Montréalba utazott, onnan egy Uberrel jutottak el a kanadai-amerikai határra, ahol elfogták őket.

Egyelőre nem sikerült elérni, hogy a kisfiú 23 éves, Magyarországon élő nővére magához vehesse a gyereket. A család egy közeli barátja szerint a kisfiú keveset eszik, érzelmileg megviseli fogvatartása.

Regina és László, a szülők többször is mondták már, hogy őket nyugodtan felejtsem el, a fiúkat juttassam ki valahogy

– mondta a családi barát John Young, aki szerint a magyar hatóságok is igyekeznek segíteni, jelezték ugyanis, hogy a kisfiú biztonságban lenne nővérénél, aki kész lenne kiutazni Amerikába.

A lap szerint a magyar anyának korábban is volt gondja a törvénnyel Amerikában: meggyanúsították, hogy névházasságot kötött a letelepedési engedélyért.

Az utóbbi hetekben komoly ellenérzéseket szült, hogy azokat a gyerekeket, akik illegálisan érkeztek az Egyesült Államokba, elválasztják a szüleiktől. Ezek után egy hangfelvétel is napvilágot látott, melyet az amerikai határnál rögzítettek. A felvételen olyan gyerekek sírása hallható, akiket nemsokkal korábban választottak el szüleiktől.

Fotó: SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik