Nagyvilág

A Kennedy család éhségsztrájkba kezdett Trump bevándorlási politikája miatt

A Kennedy-család közel 40 tagja, köztük a 90 éves Ethel Kennedy is csatlakozott ahhoz az éhségsztrájkhoz, amellyel Donald Trump kormányának bevándorlási politikája ellen kívánnak tiltakozni a részvevők – írja a Hill amerikai hírportál. A Boston Globe szerint Ethel Kennedy azt mondta:

Nem azért küzdöttek és hoztak áldozatot az amerikaiak generációkon keresztül, hogy aztán egy olyan országot építsenek fel, ahol a gyerekeket és a szüleiket egy cinikus politikai döntés miatt ketrecbe zárják.

Amerikai gyerekeket is kegyetlenül megkínoz a Trump-kormány
Az USA bevándorlási politikája miatt olyan gyerekeket is elválasztanak a szüleiktől, akik már amerikai állampolgárnak születtek. A pszichés következmények beláthatatlanok.

A „Break Bread Not Families” (A kenyeret törd meg, ne a családokat) nevet viselő akció 24 napig tart, amely azt a 2400 gyereket jelképezi, akiknek a szüleik bevándorlók és akiket az amerikai kormány elszakított a családjuktól. A szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy azt az összeget, amelyet a tiltakozás alatt élelmiszerre költenének, adományozzák a bevándorlócsaládokat segítő szervezőknek.

A tiltakozás egyik szervezője Ethel 1968-ban merényletben megölt férjének, Robert F. Kennedynek a nevét viselő emberi jogi alapítvány. Kennedy szenátor politikusi karrierje során rendre felszólalt a különféle kisebbségek és elnyomott társadalmi csoportok érdekében.

A politikus, aki meg akarta szelídíteni a világot
Talán az egyik legjobb amerikai elnök lehetett volna. 50 évvel ezelőtt gyilkolták meg Robert F. Kennedyt.

Kiemelt kép: a Kennedy-család tagjai (fehérben Ethel Kennedy) Robert F. Kennedy sírjánál, Europress/Leigh Vogel/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik