Nagyvilág

Röhögve videózták a fiatalok, ahogy vízbe fullad egy mozgássérült férfi, megússzák büntetés nélkül

Az egész világ óriási felháborodást okozott a floridai eset, de az ottani hatóságok tehetetlenek.

Nem emelnek vádat az ellen az öt floridai kamasz ellen, akik tavaly nyáron röhögve levideózták, ahogy belefullad egy tóba egy mozgáskorlátozott férfi – jelentette a helyi sajtó. Ahogy arról akkor beszámoltunk, miközben a 32 éves Jamel Dunn a tóban fuldokolt Cocoa városában, egy ötfős, 14 és 16 év közti fiatalokból álló társaság nevetve nézte a férfi szenvedését. És ahelyett, hogy segítettek volna, csak videóztak.

Röhögve végignézték, videózták, ahogy megfullad a mozgássérült férfi
Még a rendőrök szerint is „rendkívül felkavaró” a felvétel.

A helyi hatóságok már közvetlenül az eset után közölték, hogy a helyi törvények értelmében nem lehet eljárást indítani segítségnyújtás elmaradása miatt, bármennyire is szerették volna, ha a felháborító jelenet miatt eljárást indítsanak ellenük. Ezt most a helyi ügyészség is megerősítette, közölve, hogy nem emelnek vádat ellenük, mert nem sértettek meg semmilyen jogszabályt.

Nem tudnak vádat emelni a fulladozó férfin röhögő tinik ellen azért, mert nem segítettek
A Floridában történt eset az egész világon nagy felháborodást okozott. A hatóságok azonban majdnem tehetetlenek.

Cocoa város rendőrkapitánya egy éve ugyan közölte, hogy Phil Archer ügyész segítségével végül sikerült találniuk egy törvényt, ami alapján vádat tudnak emelni a fiatalok ellen, de végül abból sem lett semmi.

A rendőrség haláleset bejelentésének elmulasztása vádjával indított eljárást a fiatalok ellen, de Mike Cantaloup rendőrkapitány már akkor felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a jogszabályt még soha nem alkalmazták hasonló esetben, és az ügy így egyfajta teszt lesz.  Az ügyészség végül megállapította, hogy a törvényt ebben az esetben nem lehet alkalmazni.

Kiemelt fotó: Gofundme.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik