Nagyvilág

Nem tudnak vádat emelni a fulladozó férfin röhögő tinik ellen azért, mert nem segítettek

A Floridában történt eset az egész világon nagy felháborodást okozott. A hatóságok azonban majdnem tehetetlenek.

A helyi törvények értelmében nem lehet eljárást indítani segítségnyújtás elmaradása miatt azok ellen a floridai kamaszok ellen, akik röhögve levideózták, ahogy belefullad egy tóba egy mozgáskorlátozott férfi. Ahogy arról az előző héten beszámoltunk, miközben a 32 éves Jamel Dunn a tóban fuldokolt Cocoa városában, egy ötfős, 14 és 16 év közti fiatal nevetve nézte a férfi szenvedését. És ahelyett, hogy segítettek volna, csak videóztak.

A floridai törvények értelmében szemtanúknak nem kötelességük segíteni egy bajba jutott emberen. Így a helyi hatóságoknak – bármennyire is szerették volna – nem volt semmi jogi lehetőségük vádat emelni ellenük azért, mert nem segítettek.

Röhögve végignézték, videózták, ahogy megfullad a mozgássérült férfi
Még a rendőrök szerint is „rendkívül felkavaró” a felvétel.

Cocoa város rendőrkapitánya azonban pénteken bejelentette, hogy Phil Archer ügyész segítségével végül sikerült találniuk egy törvényt, ami alapján vádat tudnak emelni a fiatalok ellen – jelentette a helyi sajtó. Mike Cantaloupe közölte: a rendőrség haláleset bejelentésének elmulasztása vádjával indított eljárást a fiatalok ellen.

A rendőrkapitány ugyanakkor közölte, hogy ezt a jogszabályt még soha nem alkalmazták hasonló esetben, és az ügy így egyfajta teszt lesz. A vádemelést elküldték az ügyészségnek, ami végül dönti fog arról, hogy lefolytatható-e a per a kamaszok ellen. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint az ügyészség döntésére pár hetet biztosan várni kell. A fiatalok addig szabadlábon maradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik