Élet-Stílus

Egy hős apuka mentett meg a vízbe fulladástól két kisgyereket, miközben az úszómester nem tett semmit

A brit férfi Spanyolországban nyaralt, amikor észrevette, hogy a 6-7 éves gyerekek a víz alá merültek.

A 32 éves Steven Tartt éppen egyhetes nyaralásán volt a spanyolországi Menorcán, amikor észrevette, hogy egy hatéves kislány és egy hétéves fiú bajba került egy hotel medencéjében. A férfi a Liverpool Echo című brit lapnak elmondta: éppen a naptejet kente magára, amikor látta, hogy a két kisgyerek fulladozni kezdett.

Elmondása szerint a kislány megpróbált segíteni a fiún, de mindketten el-elmerültek a vízben. „Ránéztem az úszómesterre, de ő nem csinált semmit” – mondta Tartt, aki ezt látva a napozóágyakon átrohanva azonnal a vízbe ugrott.

A medence „2,4 méter mély volt, és a gyerekek az alján voltak” – mesélte a férfi, akinek végül sikerült mindkét gyerekek kimentenie. „Visszagondolva már nem is értem, hogyan sikerült” – közölte Tartt.

Röhögve végignézték, videózták, ahogy megfullad a mozgássérült férfi
Még a rendőrök szerint is „rendkívül felkavaró” a felvétel.

A férfi ezután rögtön panaszt tett az utazást szervező TUI utazási irodánál, de elmondása szerint semmilyen visszajelzést nem kapott. Az Echo cikke szerint az eset után az úszómester végül kirúgták. Tartt hozzátette: neki azt mondták, az úszómester azért nem ugrott a vízbe kimenteni a gyerekeket, mert túlságosan lelazult a háttérben szóló zenétől.

(A kiemelt kép illsuztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik