Nagyvilág
Brüsszel, 2017. december 7.
Az Európai Parlament (EP) által közreadott kép Judith Sargentinirõl, az Európai Parlament zöld párti frakciójának holland képviselõjérõl az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetérõl tartott meghallgatásán Brüsszelben 2017. december 7-én. (MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel)

Sargentini nem izgul a fideszes támadások miatt

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 06. 25. 18:19

A jelentés szerinte arra szolgál, hogy zavarba hozza a tétlen kormányokat.
Korábban a témában:

„Ki fogom bírni” – mondta a Népszavának Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő arra a felvetésre, hogy a Fidesz támogatói támadni fogják a közösségi médiában az után, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága elfogadta az általa jegyzett különjelentést a magyarországi helyzetről. A dokumentum szerint hazánkban fennáll a veszélye az európai értékek súlyos megsértésének, ezért indokolt a hetedik cikk szerinti eljárás megindítása.

A lapnak adott interjúban Sargentini elmondta, a Fidesz pártcsaládjából, az Európai Néppártból is sok képviselő szavazott igennel a bizottságban. Az Európai Parlament plenáris ülése szeptemberben szavaz a jelentésről, Sargentini reméli, addig nem hoznak Budapesten újabb döntéseket, amelyek tovább rombolják a jogállamot. A jelentést mindenesetre folyamatosan frissíti.

Elmondta, mindent megtett azért, hogy a Fidesz képviselőinek módosító javaslatai bekerüljenek a jelentésbe, és hálás Gál Kinga fideszes EP-képviselő tényszerű javításaiért. Kijelentette: ez nem bírósági tárgyalás és nem a magyar kormánnyal folytatott tárgyalássorozat, hanem egy folyamat, amit az Európai Parlament azért kezdeményezett, mert évekig hiába kérte a Miniszteri Tanácsot, hogy foglalkozzon a magyarországi helyzettel.

Ez a jelentés arra szolgál, hogy zavarba hozza a kormányokat a tétlenségük miatt

– közölte Judith Sargentini, aki szerint az Európai Bizottság azért nem cselekszik, mert úgy ítéli meg, hogy az Európai Néppárt védelmébe venné a Fideszt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bécs, 2016. június 16.
Perényi János bécsi magyar nagykövet beszédet mond a magyar zsidók auschwitzi deportálásáról nyílt Falak, jelek, sorsok című vándorkiállítás megnyitóján a bécsi Igazságügyi Palotában 2016. június 16-án.
MTI Fotó: Filep István
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.