Közélet

Szájer: bukik, aki nem hallgat népére

Szerinte Brüsszel nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot.

Szájer József az állami rádió Vasárnapi újság című műsorában  óriási eredménynek nevezte, hogy Olaszország a sarkára állt, véget vetett a tengerből kimentett bevándorlók befogadásának. Ez üzenet az Afrikából és Ázsiából útra kelni akaróknak, hogy Európában vége a gazdasági bevándorlókat tárt karokkal váró politikának.

A fideszes európai parlamenti képviselő azt mondta, Európában sorra kikerülnek a hatalomból azok a politikusok, akik a bevándorlás kérdésében nem hallják meg az emberek hangját.

Mint mondta: Brüsszel már nyolc éve úgy támadja rágalmakkal Magyarországot, hogy a vádak elhangzása után alkalmat sem ad a védekezésre.

A Sargentini-jelentésről

Példaként hozta az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) szerdai ülését, ahol a Magyarországgal szembeni álláspontot fél órában fejthették ki a jogállamiság helyzetéről szóló vitában, de a védekezésre alig 4-5 perc jutott. Ennek kapcsán úgy vélte, míg a baloldali politikusok percenként hivatkoznak a jogállamiságra, annak elemi feltételeit sem teljesítik, tulajdonképpen diktátorokként viselkednek.

A Sargentini-jelentés készítői például bejelentették, az európai jogon túli kérdéseket is vizsgálnak, noha az EU- nem vizsgálhat olyan ügyeket, mint a nyugdíjak mértéke, a nők száma a politikában, vagy oktatási kérdések. Szájer szerint ezért ezekre alapozva nem lehet szankcionálni Magyarországot, ami pedig ezek nélkül marad, az vagy “nyílt hazugság”, vagy olyan lezárt ügy, mint a média és a bírák helyzete.

Szerinte a jelentés célja a magyarok megfélemlítése, eltántorítása a bevándorlással szembeni határozott állásponttól. A Fidesz-KDNP ugyanakkor egyértelmű felhatalmazást kapott az ország védelmére a választáson, népszavazáson és nemzeti konzultációkon arra, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország.

Mint mondta: a “magukat civilnek mondó világraszóló szervezetek” és a bevándorlást pártoló országok ezért akarják félresöpörni Magyarországot. Szájer József szerint ugyanakkor ez nem fog könnyen menni, mert ma már az Európai Unióban is gyarapszik azoknak a száma, akik Magyarország mellett vannak a bevándorlás kérdésében. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik