Nagyvilág

A Facebook azt állítja, felkészült az EP-választásra

Az unió nyelvi sokszínűsége sem jelenti akadályát a dezinformációs kampányokkal szembeni fellépésnek.

A Facebook felkészült arra, hogy szembeszálljon azokkal a dezinformációs kampányokkal, amelyek a jövő májusi európai parlamenti választást kísérhetik – erről Joel Kaplan, a vállalat globális politikáért felelős alelnöke beszélt brüsszeli meghallgatásán, amit a Politico idéz.

A közösségi oldal üzemeltetőit másodszor citálták az Európai Parlament bizottságai elé a Cambridge Analytica-botrány kirobbanása óta, az első meghallgatást májusban tartották Mark Zuckerberg részvételével, a következő alkalom pedig jövő hétfőn lesz.

Kaplan azt hangoztatta, hogy a választás befolyásolása ellen már kifinomultabb eszközeik vannak, mint a 2016-os amerikai elnökválasztáson, és az EU nyelvi és kulturális sokszínűsége sem okoz gondot számukra. Egyes tényezőket, mint a hamis felhasználói fiókokat, vagy pénzügyi összefüggéseket a tartalmak vizsgálata nélkül is ki tudnak szűrni, emellett a kisebb tagállamok választási bizottságaival is együttműködhetnek az EP-választás tisztasága érdekében. (Fotó: Europress / AFP / Alain Jocard)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik