Nagyvilág

Csatlakozott a párizsi tűzoltókhoz a gyermekmentő hős

Hétfőn beszámoltunk arról a videóról, amiben egy 22 éves mali férfi, Mamadou Gassama felmászik egy párizsi épület negyedik emeletére, hogy megmentsen egy erkélyről kilógó négyéves kisfiút.

Gassamát kedden az elnöki palotában fogadta Emmanuel Macron francia elnök, aki közölte, hogy a hőstett után francia állampolgárságot kap a mali férfi. Macron jelezte neki azt is, hogy szívesen fogadják a párizsi tűzoltóságban.

A hős, aki egy zsúfolt gumicsónakból az elnöki palotáig jutott
Mamoudou Gassama saját életét kockáztatta, hogy megmentse egy négyéves kisfiú életét. A 22 éves férfi élete néhány nap alatt 180 fokos fordulatot vett.

A Guardian szerdán azt írja, miután rendezték Gassama papírjait, meglátogatott egy tűzoltóállomást, ahol aláírta a szerződést, így 10 hónapig gyakornokként dolgozik majd. A férfi körülbelül havi hatszáz eurót keres majd ezalatt, az állampolgárságot pedig várhatóan három hónapon belül kapja meg.

A mali férfi tinédzserként hagyta el Líbiát, majd először Olaszországban kötött ki, ahol négy évet töltött, mielőtt követte volna testvérét Franciaországba.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / BSPP / Erwan Thepault

Ajánlott videó

Olvasói sztorik