Nagyvilág

Pokémon Góval játszott az apa, miközben kisfiát megmentette a mali pókemeber

Amint arról beszámoltunk, pókemberként mentett meg egy bajba jutott kisfiút egy Franciaországban tartózkodó mali bevándorló, Mamoudou Gassama. A 22 éves férfi erkélyről erkélyre mászva érte el a balkonról lelógó kisgyereket, azóta nemzeti hősként ünneplik. A papírok nélkül az országba érkező Gassama állampolgárságot kap, Macron elnök személyesen mondott neki köszönetet, és a tűzoltóságnál is elhelyezkedhet. Az életmentésről készült videó bejárta az internetet:

A négyéves kisfiú és nagyanyja néhány hete költöztek Réunion szigetéről Párizsba, az édesapa már régebben a francia fővárosban dolgozott. A kisfiú édesanyja szerint az apa egyedül hagyta négyéves gyermekét a lakásban, amikor vásárolni ment, így kerülhetett a balkonra a gyerek.

Ráadásul az ügyészség szerint a férfi a vásárlás után azért ért vissza később, mert a Pokémon Go nevű játékkal foglalta el magát.

A történtek mélyen megrendítették az apát a beszámolók szerint. A nagymama pedig nem győz hálálkodni az unokáját megmentő férfinek, „nagyon bátor volt, ő egy igazi hős” – mondta többek között.

Az apának a törvény előtt kell felelnie tettéért. A kisfiú anyja és testvére júniusban követik a családot Párizsba.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik