Nagyvilág

Lövöldözés egy amerikai középiskolában – 10 halálos áldozat

Helyi idő szerint péntek reggel lövöldözés történt egy a Texas államban található Santa Fe egyik középiskolájában. A CNN szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy egy fegyveres bement egy osztályterembe, ahol lövöldözni kezdett.

A lövöldözésben tízen haltak meg, kilenc diák és egy tanár.

Tucatnyi sebesültet kezelnek kórházban, a lövöldözés során két rendőr is megsérült.

Megnevezték a texasi lövöldözés gyanúsítottját
A 17 éves fiú a saját diáktársaira támadt rá.
Videóról készült felvétel mentõ- és tûzoltóautókról a texasi Santa Fé város középiskolájánál, ahol egy lövöldözés során legkevesebb nyolc embert életét vesztette és többen megsérültek 2018. május 18-án. (MTI/AP/KTRK-TV ABC13)

A hatóságok az iskola területén és az iskola környékén csőbombákat is találtak.

Az előzetes információk egy letartóztatottról szóltak, Ed Gonzalez, Harris megyei seriff azonban azt nyilatkozta, hogy két személyt vettek őrizetbe, köztük azt a 17 éves fiút, aki lőtt. A rendőrség szerint a két letartóztatott a merénylet helyszínéül szolgáló iskolába jár.

Egy édesanya azt nyilatkozta, hogy a 17 éves lánya telefonon hívta őt, hogy valaki lövöldözik az iskolában. A lány elmondása szerint azt mondták a diákoknak, hogy fussanak, ő az iskolával szemben található benzinkútra menekült. Ugyanide terelt több gyereket is az iskola tornatanára, Mark Kanipes is. A fia, Myles Kanipes azt mondta az újságíróknak:

Annyit tudok, hogy valaki bekapcsolta a tűzjelzőt, majd amikor mindenki elkezdett kivonulni az osztálytermekből, valaki lövöldözni kezdett.

Ezt az információt egy diák is megerősítette, ő azonban már csak akkor hallotta a lövéseket, miután már kiért az épületből – akkor sokan elkezdtek futni. Myles Kanipes úgy tudja, hogy egy rajzórán kezdődött a lövöldözés.

A Twitterre felkerült egy videó is, amelyen az látható, hogy a diákokkal az udvaron kiüríttetik a hátizsákjukat.

Ez volt idén a 22. iskolai lövöldözés, írja a CNN, holott még csak az év 20. hetében járunk.

Donald Trump amerikai elnök a lövöldözéssel kapcsolatban azt írta, hogy az elsődleges információk nem sok jót ígérnek:„Isten áldjon mindenkit!”

Trump egy másik témában tartott sajtótájékoztatón kitért a lövöldözésre is:

Túl régóta megy már ez az országban. (…) A kormányom minden tőle telhetőt meg fog tenni azért, hogy megvédje a gyerekeinket, biztonságossá tegye az iskoláinkat, és hogy megakadályozza azt, hogy olyanok kezébe kerüljön fegyver, akik önmagukra és másokra veszélyesek.

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik