Nagyvilág
ADN-ZB
Adolf Hitler
faschistischer Führer, Hauptkriegsverbrecher.
geb: 20.4.1889 in Braunau (Inn)
gest: (Selbstmord) 30.4.1945 in Berlin

Kinderbildnis

Hitler nem ment fel a Holdra, hanem meghalt

24.hu
24.hu

2018. 05. 19. 13:37

A fogai árulták el a fasiszta diktátort. Már ha az ő fogait vizsgálta most Moszkvában a jeles francia antropológus, aki már Oroszlánszívű Richárd szívébe is belelátott.
Korábban a témában:

Adolf Hitler valóban meghalt 1945-ben Berlinben, halálát kétségkívül cián és egy pisztolygolyó okozta – ezt állapították meg francia tudósok a náci diktátor Moszkvában őrzött fogdarabjai és a neki tulajdonított koponyacsont vizsgálata révén.

A fogak valódiak, nincs semmi kétség. Tanulmányunk bizonyítja, hogy Hitler meghalt 1945-ben

– mondta az AFP francia hírügynökségnek Philippe Charlier orvosszakértő.

A tanulmány, melyet négy másik kutatóval jegyez, pénteken jelent meg a European Journal of Internal Medicine című tudományos folyóiratban.

A Hitler hitvány fogazatából és protéziséből származó minták elemzése kimutatta, hogy a fehér lerakódások fogkövek, és nem találták nyomát húsfogyasztásnak. A diktátor vegetáriánus volt.

Az eredmények révén Philippe Charlier szerint véget lehet vetni az arról szóló összeesküvés-elméleteknek, hogy Hitler nem halt meg a második világháború végén.

Nem ment tengeralattjáróval Argentínába, sem egy eldugott bázisra az Antarktiszon, sem a Holdra –

ekképpen ironizált a szakértő.

A tudósoknak 2017-ben engedélyezte az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat és az orosz állami levéltár a Hitlertől származó maradványok vizsgálatát; Philippe Charlier szerint 1946 óta először adtak ki ilyen engedélyt külföldinek.

Nazi Germany. Nuremberg Rally. Adolf Hitler (1889-1945), German statesman, and saluting the Hitler Youth with Rudolf Hess (1894-1967). Nuremberg (Germany), 1935.
Hitler Nürnbergben 1935-ben
Fotó: AFP

A franciák megvizsgálhattak egy Hitlernek tulajdonított koponyadarabot, melynek baloldalán egy valószínűleg golyó ütötte nyílás van, de mintát nem vehettek belőle. A csont alakja azonban teljes egyezést mutatott a diktátornak a halála előtt egy évvel készült egyik röntgenfelvételével.

Philippe Charlier szerint tanulmányuk alátámasztja a Hitler haláláról szóló és általánosan elfogadott változatot, miszerint a náci vezér 1945. április 30-án egy berlini bunkerben halt meg feleségével, Eva Braunnal.

Nem tudni pontosan, hogy cianidot használt, hogy megölje magát vagy golyót repített a fejébe. Valószínűleg mindkettő.  A fogazat vizsgálata nem találta lőpor nyomát, ami kizárja, hogy pisztolyt dugott a szájába, és inkább arra utal, hogy a nyakához vagy a homlokához tartotta a fegyvert. A protézisen észlelt kékes lerakódások valószínűleg a cián és a protézis fémje közötti kémiai reakcióval állnak összefüggésben –

mondta Philippe Charlier.

Az orvosszakértői antropológiára szakosodott kutatót lapunk igyekszik komolyan venni, ebben nem segít, hogy a róla szóló híradás szerint: korábban többek közt Oroszlánszívű Richárd szívének vizsgálatával hívta fel magára a figyelmet.

Javasoljuk még az alábbiak tüzetes antropológiaivizsgálatát:

  • Napóleon gyerekkori koponyája
  • Elvis pajesza
  • Sámson haja
  • Van Gogh füle.

Kommentben várjuk olvasóink további ötleteit.

(Kiemelt fotó: Német szövetségi archívum. A kép módosított; gondoltuk, Hitlernek még sosem rajzoltak hitlerbajuszt)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.