Nagyvilág

Halálra ítélték a 19 éves lányt, mert megölte a férjét, aki megerőszakolta

Halálbüntetést szabtak ki egy 19 éves szudáni nőre, amiért halálra verte férjét, aki a családja közreműködésével megerőszakolta őt, írja a The Guardian.

Az ítéletet csütörtökön mondta ki egy bíróság, miután az áldozat családja nem kért anyagi kompenzációt, és inkább a lány kivégzését szorgalmazta.

Noura Hussein ügyvédei 15 napon belül fellebbezhetnek a döntés ellen.

A lány szülei parancsára 16 éves korában ment hozzá a férfihoz, de elmenekült és három évig rejtőzködött nagynénje házában, majd átverték, haza kellett térnie, rokonai pedig átadták őt férje családjának.

Az Equality Now aktivista csoport közleménye szerint Hussein hat napja volt együtt a férfival, amikor az a fiútestvére, egy hozzátartozó és egy másik szemtanú segítségével megerőszakolta őt.

Másnap, amikor a férj újból erőszakosan lépett fel, a lány halálra verte őt, majd visszament szüleihez, akik feldobták a rendőrségen.

Muawya Khidir, Hussein egyik védője a helyi sajtónak arról beszélt, a halálbüntetés nem helyénvaló ítélet, mert a gyilkosság idején az erőszak miatt mentálisan és pszichológiailag is zavart volt a lány.

Ha másodfokon nem sikerül enyhíteni az ítéleten, akkor a nő Omar el-Basír szudáni elnökhöz fordulhat kegyelemért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik