Nagyvilág

Kirobbantotta a hashtagháborút Erdogan megjegyzése

#TAMAM! Nem! #DEVAM!

Alaposan felrázta a törökországi twitterezőket, hogy a 15 éve hatalmon lévő Recep Tayyip Erdogan kedden azt mondta a parlamentben, hogy „ha egyszer a nemzetünk azt mondja, elég volt, visszavonulunk”. Rengetegen reagáltak a közösségi oldalon a „#TAMAM” hashtaget használva, ami azt jelenti: „elég” – kedd este óta csaknem kétmillióan kritizálták ezzel az elnököt és a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártját.

A dolgot az Erdogan-párti netezők sem hagyták szó nélkül, ellenkampányt indítottak a „#DEVAM” hashtaget használva, ami annyit tesz, hogy „folytassák”. Ezt azonban még csak valamivel több, mint 300 ezer alkalommal használták, bár ez nem jelenti, hogy Erdogannak félnivalója lenne a június 24-i előrehozott választástól, amit hatalma megszilárdításáért rendelt el, legfeljebb az ő támogatói kevesebbet twittereznek.

Azért a külügyminiszter, Mevlüt Cavusoglu is közzétette saját DEVAM-ját, közölve a Twitteren, hogy „folytatjuk szent ügyünket egy még gyarapodóbb és erősebb Törökországért”. Más Erdogan-pártiak a TAMAM-ozóknak mentek neki, egyikük azt kérdezte: „Miből van elegetek? A terror elleni küzdelemből? Egy teljesen független Törökországból, amely méltóságteljesen áll a világgal szemben? A hazából? Az államból? Miből van elegetek? Folytatjuk a végsőkig.” (BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik