Nagyvilág

Egy orosz tévében már a nukleáris háborúra készítik fel a nézőket

Nem sokkal azután, hogy Szíria miatt újra egymásnak esett az Egyesült Államok és Oroszország, utóbbi egyik államilag fenntartott tévéjében ahhoz adtak tanácsokat, hogy hogyan érdemes készülni étellel a III. világháború bunkereibe.

Trump Oroszországnak: Készüljetek fel a rakétákra!
Az amerikai elnök szerint senki nem lehet egy gázgyilkos állat partnere.

A műsorban beszéltek az ideális alapanyagokról, így a rizsről és a zabpehelyről, amiket 7-8 évre is el lehet rakni, és a nem igazán jókról, mint az oroszok által kedvelt hajdina, mert az csak egy évet bír ki. A konzerv húst preferálják a hal helyett, szintén tartóssági szempontból.

Persze nehéz tej nélkül, de ott van por formában, és a só meg a cukor is. Az orosz hagyományok pedig azt sugallják, hogy tésztát kell vásárolnunk kataklizmák idején. De a professzionális túlélők nem ajánlják, hogy vigyünk ebből a menedékhelyre

– mondta Alekszej Kazakov műsorvezető a Daily Mail cikke szerint.

Nem ajánlja az édességet sem, mert attól szomjasak lennénk, a víz pedig nagy becsben lesz tartva a bunkerben.

Skype-on kapcsoltak egy szakértőt is, aki szintén a víz fontosságát emelte ki.

Aztán arról is beszélt, hogy feltétlenül legyen náluk jód is, hogy megvédjék magukat a radioaktív sugárzástól.

A riportban azt is megemlítik, hogy a legnagyobb pánik az Egyesült Államokban van ma, és mióta Donald Trumpot megválasztották, csak úgy virágzik a menedékhelyépítés üzlete.

Egy másik orosz műsorban egy hadügyi elemző azt mondta, Szíria miatt most odáig fajult a helyzet, mint a kubai rakétaválság idején.

Egy éve, mikor azt mondtam, hogy beléptünk az új hidegháború korszakába, senki sem értett egyet velem. Most már igen, de az is tisztává vált, hogy ennek a második hidegháborúnak az eseményei sokkal gyorsabban jönnek egymás után. Még csak most kezdődött, de már meg is van a második kubai rakétaválságunk.

– nyilatkozta Alexander Golts.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik