Nagyvilág

Megerőszakoltak, majd élve felgyújtottak egy 8 éves lányt Pakisztánban

A lány halála miatt óriási tüntetések törtek ki szülővárosában, ahol általános sztrájkot hirdettek ki.

Több ezer dühös ember vonult az utcára a pakisztáni Chichawatni városában, halálbüntetést követelve egy 8 éves lány gyilkosaira, akik élve gyújtották fel a kisgyereket, miután megerőszakolták – jelentette a helyi sajtó. A lány hétfőn este halt bele sérüléseibe, egy nappal megtámadása után.

A Pundzsáb tartományban történt eset hatalmas felháborodást okozott az országban. Magas rangú politikusok is felszólaltak, a pakisztáni legfelsőbb bíróság elnöke pedig – egy ritka lépésként – csütörtökön saját hatáskörében indított eljárást a lány halála kapcsán.

Egy ország fellázadt a hétéves kislány kegyetlen meggyilkolása miatt
A hétéves Zainab elrablásáról a térfigyelő kamerák felvételeket készítettek.

Noor Fatima még vasárnap tűnt el, miután elment édességet vásárolni. Miután nem tért időben haza, szülei és szomszédjai keresni kezdték. A lányt három órával később találták meg, összeégve. Azonnal egy helyi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy testének nyolcvan százalékán szenvedett égési sérüléseket.

A kritikus állapotban lévő lányt Lahore város egyik jobban felszerelt kórházába szállították át, de nem sikerült megmenteni az életét. Fatima hétfő este belehalt sérüléseibe. A helyi rendőrség közlése szerint a holttesten elvégzett vizsgálatok megállapították, hogy nemi erőszak áldozata lett.

A lány temetését kedden tartották a városban, ahol több ezren vettek részt a gyászmeneten, ami tüntetéssé alakult át. A tettesek felakasztását követelő menet lezárt több forgalmas utat, és a városban általános sztrájk alakult ki.

A helyi rendőrség emberölés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség 11 gyanúsítottat vett őrizetbe az esettel kapcsolatban, köztük annak a boltnak a tulajdonosát, ahova a kislány elindult édességet vásárolni.

Kiemelt kép: tüntetés Chichawatni városában, a 8 éves lány megölése miatt. Fotó:Dawn

Ajánlott videó

Olvasói sztorik