Nagyvilág

Egy ország fellázadt a hétéves kislány kegyetlen meggyilkolása miatt

Zavargások törtek ki Pakisztán utcáin, miután hidegvérrel meggyilkoltak egy gyereket Kasur városában, írja a BBC.

A hétéves Zainab holttestét otthonától két kilométerre, egy szemétdombon találták meg kedden napokkal azután, hogy eltűnt. A lány egy Korán recitálásról indult haza, de út közben valaki rátámadt, megerőszakolták és megkínozták.

A család szerint a rendőrség nem tett eleget a lány felkutatásáért, mert bár a támadójáról a térfigyelő kamerák felvételeket készítettek, azt is a hozzátartozók kerítették elő.

A felvételeken az látható, hogy a lány kézen fogva sétál egy férfival. A fotók viharszerűen söpörtek végig a közösségi médián, szerdán a #JusticeforZainab volt az egyik legnépszerűbb hashtag a Twitteren. Többek közt népszerű színészek és krikettjátékosok a gyilkos letartóztatását követelték.

https://twitter.com/iihtishamm/status/951012056957902848

A kasuri rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt két évben 12 hasonló gyilkosságra derült fény. A bűncselekmények közül ötöt egy gyanúsított követhetett el, aki ellen hajtóvadászatot indítottak. Az ügyekben eddig több mint 90 lehetséges gyanúsítottól vettek DNS-mintát.

Múlt hónapban egy kilencéves lány tűnt el a városközpontban, amikor vásárolni ment otthonuktól nem messze. Sikerült elszabadulnia a fogva tartójától, de súlyos traumán esett át.

A zavargásokban szerdán ketten is meghaltak, amikor megpróbáltak betörni egy rendőrségre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik