Nagyvilág

A neonáci szcénával lehetett kapcsolatban a münsteri ámokfutó

Szombaton egy 48 éves, pszichiátriai gondokkal küzdő férfi, Jens R. egy kisteherautóval a tömegbe hajtott a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Münster városában, majd öngyilkos lett. A tömeges gázolásban ketten meghaltak, húszan pedig megsérültek, a helyi kórházban szükségállapotot vezettek be. Szombat este Herbert Reul tartományi belügyminiszter közölte: nincsenek iszlamista terrortámadásra utaló jelek.

A Focus német híroldal cikke szerint Jens R. kapcsolatban állhatott a helyi neonáci szcénával, jelenleg ezt a vonalat vizsgálja a rendőrség. Jens R. március végén öngyilkosságot akart elkövetni, búcsúlevelet küldött barátainak és rokonainak, azonban kísérlete kudarcot vallott.

A Focus információi szerint az ipari tervezőként dolgozó elkövetőnek nem voltak anyagi problémái: négy autója volt és münsteri otthonán kívül négy másik németországi ingatlanban volt érdekelt. Bár korábban arról szóltak  a hírek, hogy Jens R. büntetlen előéletű volt, friss információk szerint a német rendőrség előtt egyáltalán nem volt ismeretlen a férfi: kábítószerkereskedelem miatt nyomoztak ellene. Szomszédai bezárkózó, labilis emberként jellemezték az újágíróknak, állításuk szerint a férfit szinte sohasem látták otthona környékén. A rendőrség jelenleg kiterjesztett öngyilkosságként kezeli az ügyet.

Figyelem!
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik