Nagyvilág

Tinédzserek akadályozták meg egy öngyilkosságot

A Hertfordshire-i rendőrség ajánlása nyomán hamarosan érdemrenddel tüntetik ki azt a három fiatal srácot, akik az iskolából hazafelé menet egy öngyilkosságra készülő férfira lettek figyelmesek, és megakadályozták, hogy véget vessen az életének – írja a brit Mirror.

A 13 éves Devonte Cafferkey, a 14 éves Sammy Farah és a 12 éves Shawn Young egy felüljárón futottak bele a férfiba, aki kötéllel a nyakán állt a korlát mellett. A fiatalok nem estek pánikba, először megpróbálták lebeszélni az elkeseredett illetőt az öngyilkosságról, majd mikor a férfi ennek ellenére is ugrani készült, akkor lefogták és a saját testükkel tartották vissza.

A HÁROM SRÁC NEM PÁNIKOLT, HELYETTE CSELEKEDTEK – Forrás: mirror.co.uk

Shawn ezt követően segítséget hívott, és végül két felnőtt járókelő, Joanne Stammers és James Higlett segítségével akadályozták meg a tragédiát. A megmentett férfi személyazonosságára a Mirror cikke nem tér ki, és az állapota sem ismert, de a srácok bátorságát a Broxbourne Youth Awards során is elismerték, és a két idősebb segítővel együtt hamarosan átvehetik a Royal Humane Society kitüntetését is, amire a helyi hatóságok terjesztették fel őket.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik