Nagyvilág

Megverték a börtönben az autista férfi bántalmazóját

Az autista férfi megverése – akire egy buszállomáson támadtak rá hárman – egész Kanadát felháborította. A bűnözőket is, akik a rácsok mögött már meg is büntették az egyik gyanúsítottat.

„A rabok is olvasnak újságokat, és néznek tévét” a kanadai Maplehurst börtönben, és látszólag őket is felháborította annak a 29 éves autista férfinak a megverése, akire három férfi támadt rá egy buszállomáson. És amikor az egyik feltételezett elkövető előzetes letartóztatásba került, saját kezükbe vették az igazságszolgáltatást, és jól megverték – jelentette a Toronto Sun.

„Szétrúgták a seggét a hétvégén” a börtönben – mondta el a lapnak a kanadai büntetés-végrehajtás egyik alkalmazottja.

A Sun beszámolója szerint a 21 éves Parmvir Singh Chahil arcát zúzódások és sebek borították, amikor hétfőn megjelent bírósági meghallgatásán. Homloka lila volt, jobb füle fel volt duzzadva, egyik szeme alatt monokli volt, a másik felett pedig egy vágás. Ügyvédje még ki is emelte a bíróság előtt, hogy mi történt vele, közölve, hogy „nézzék meg ügyfelem fizikai állapotát”.

Megverték a börtönben Bándy Kata gyilkosát
Az életfogytiglanra ítélt Péntek László panaszkodik.

Chahil és két társa március közepén támadt rá az autista férfira a Toronto közelében található Mississauga város egyik buszállomásán. Az áldozat éppen a görkorcsolyáját vette fel az egyik lépcső alján ülve, amikor a 3 férfi odament hozzá, majd teljesen váratlanul ütni kezdték, és megrugdosták. Az autista férfit súlyos állapotban szállították kórházba.

A támadásról készült videót YouTube-oldalán hozta nyilvánosságra a helyi rendőrség. A felvételt több mint 600 ezer alkalommal nézték meg, és az eset hatalmas vihart kavart Kanadában.

Chahilt súlyos testi sértéssel vádolták meg az eset miatt, és egy szerdai bírósági meghallgatáson engedélyezték, hogy 25 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen. Hétfőn a rendőrségen feladta magát egyik társa, akinek előzetes letartóztatásba helyezéséről csütörökön tartanak meghallgatást. A harmadik támadót még keresik a hatóságok.

(A kiemelt fényképen Parmvir Singh Chahil. Fotó: Peel Police)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik