Nagyvilág

Kérik a rendőrök, hogy senki se lincselje meg a kutyákat élve elégető tolvajokat

Brutális kutyagyilkosság miatt fortyog Új-Zéland. A gazdik nem ígérnek semmit, ha ők előbb kapják el a tetteseket, mint a rendőrök.

Színtiszta gonoszság, amit tettek. Imádtuk azokat a kutyákat. Remélem, a rendőrök előbb fogják el őket, mint mi.

Ezt nyilatkozta egy új-zélandi testvérpár, akiknek két kutyáját élve égették halálra tolvajok péntek este az ország északi részén található Northland régiójában. A két eb a testvérpár pickupjának platóján volt, ketrecbe zárva, amikor tolvajok ellopták a járművet Chad és Theo Scrivener birtokáról.

A Toyota Hiluxot azután vitték el, hogy betörték a Broadwoodban található ingatlanra, kirámolták a házat, és ott megtalálták a pickup kulcsait. A járművel azonban egy árokba hajtottak, és ezután felgyújtották azt. A platón lévő három kutya közül az egyiknek sikerült elmenekülnie, a másik kettő azonban ott rekedt a ketrecben, és halálra égtek.

Szemtanúk elmondása szerint az ebek olyan kétségbeesetten üvöltöttek, hogy azt hitték, emberek vannak a lángoló autóban – mondta el a testvérpár a Newshubnak.

Az eset mélyen megrázta a helyi közösséget. Annyira, hogy a rendőrség külön kérte az embereket, hogy ne vegyék a saját kezükbe az igazságszolgáltatást.

Mindig felháborító, amikor egy állatot ilyen kegyetlenül ölnek meg, és tudjuk, hogy ez megrázta a közvéleményt, de azt kérjük a közösségtől, hogy hagyják a nyomozást a rendőrségre

közölte egy rendőrnyomozó a Newshubbal.

A 22 éves Chad Scrivener elmondta, van ötletük arra, hogy kik lehetnek a tettesek, akik elmondása szerint két nappal később visszatértek, és egy harmadik kutyájukat megmérgezték. Ő szerencsére túlélte a támadást, mert még időben sikerült állatorvoshoz vinniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik