Élet-Stílus

A konyhába zárta kutyáját, és hagyta éhen halni

A 28 éves brit anyuka elköltözött, és hátrahagyta az ebet, aki „rémálomba illő szenvedéssel” halt meg.

Állatkínzás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy brit bíróság egy 28 éves nőt, aki bezárt a konyhába kutyáját, majd hagyta, hogy az eb éhen haljon – jelentette a helyi sajtó. A Yolo nevű eb holttestét önkormányzati dolgozók találták meg az angliai Dursley városában található lakásban. A maradványai egy szemeteszsákban voltak.

A gazdája, Emma Miles 2016 augusztusában hagyta magára étlen-szomjan a staffordshire bull terriert, amikor egy másik lakásba költözött az önkormányzati albérletből. A kétgyerekes anyuka az eb halálát vizsgáló nyomozóknak azt mondta, hogy egy barátjára bízta az ebet, de a vizsgálat végül kiderített, hogy egyszerűen magára hagyta.

Egy állatorvos elmondása szerint Yolo nagy szenvedések közepette, lassan halt éhen. Az üggyel megbízott állatvédelmi nyomozó kijelentette: 16 éve tartó karrierje alatt ez volt a legszörnyűbb állatkínzásos ügye. Alex Myrie szerint rémálomszerűek lehettek Yolo életének utolsó napjai és hetei, amit nem csak éhezve és szomjazva, de még egyedül is kellett végigszenvednie.

Milest végül bűnösnek találták halált okozó szükségtelen szenvedés okozása miatt, és 18 hétig tartó börtönbüntetésre ítélték, amit 12 hónapra felfüggesztettek. A nőnek emellett 180 óra közhasznú munkát kell végeznie az elkövetkező egy évben, és több mint ezer fontos pénzbüntetést is be kell fizetnie. És 10 évre eltiltották az állattartástól.

Börtönben a nő, aki hagyta éhen halni konyhába zárt kutyáját
A 27 éves jogásznő étel és víz nélkül hagyta otthon kutyáját, majd egy hétig rá sem nézett. 18 hétig gondolkodhat rácsok mögött arról, hogy mit tett.

(Kiemelt fotó:Stroud District Council )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik