Nagyvilág

Gyászjelentés a magyar bérekről

Egy OECD-elemzés szerint Magyarország az utolsó előtti a fizetési listán.

A Pénzcentrum szerint az OECD azt vizsgálta,hogy az amerikai dollárban mért vásárlóerő-paritás alapján az egyes tagállamok dolgozóinak mekkora a fizetésük. A listát Luxemburg vezeti, ahol egy átlagos dolgozó mintegy 63 ezer dollárt vihet haza egy évben. Nem sokkal maradnak el az amerikaiak, svájciak, mindkét ország dolgozói 60 ezer dollár körüli jövedelmet kapnak.

A lista alján Mexikó található, ott egy átlagos dolgozó 15 ezer dollárt kap, az utolsó előtti helyen pedig 22 ezer dollárral Magyarország áll.

Pogátsa Zoltán: Bármennyit güzülsz a vacak magyar bérekért, harminc év alatt se tudod összespórolni egy lakás árát
Rogán Cili nercboája belelógott a Beluga-kaviáros ezüstbe. Ha belelógott, hát belelógott. Segíteni kéne a szegényeken. Tök komolyan. Nagyinterjú Pogátsa Zoltánnal.

Ezzel az összes kelet-európai OECD-tagállam lehagyott bennünket: Lettországban valamivel 22 ezer dollár felett, Litvániában közel 23 ezer dollárt, Szlovákiában pedig 23,5 ezer dollárt vihetnek haza egy évben az emberek.

A 25 ezer dollár körüli kategóriába tartoznak a csehek, észtek, lengyelek és görögök. Más, szintén hozzánk közeli országokkal szemben azonban jóval nagyobb a lemaradásunk: Szlovéniában 35 ezer dollárt, Németországban 46 ezer dollárt, Ausztriában 48 ezer dollárt vihet haza évente egy átlagember.

Felrobbantak a magyar bérek
Elég durván megugrottak tavaly év végére a bérek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik