Nagyvilág

A fegyveres zsidóság megakadályozhatta volna a holokausztot egy amerikai politikus szerint

Rég indokolták meg ennyire nonszensz módon a fegyverviselést.

Az amerikai fegyverlobbi által támogatott politikusok és véleményvezérek évek óta nem tudják megmagyarázni hitelesen, miért vehet az Egyesült Államokban bárki támadó lőfegyvereket, sorozatlövő puskákat. Az egyik fő érv az szokott lenni, hogy ez jót tesz az önvédelmi képességeknek, de nem sok olyan fegyveres mészárlás volt az USA-ban, amikor bárki visszalőtt volna a támadóra, aki nem rendőr volt.

Don Young a floridai iskolai mészárlás után szintet lépett, és olyat mondott, ami után talán még a fegyvergyártók is csak a fejüket fogták. Nemes egyszerűséggel közölte, ha a zsidók felfegyverkeztek volna a világháborúban, nem lett volna holokauszt, mert megvédik magukat – írja az Independent. Egy alaszkai konferencián tette fel a költői kérdést:

Hány millió embert lőttek és öltek le, mert fegyvertelenek voltak? 50 milliót Oroszországban. Hány zsidót tettek a kemencékbe, mert fegyvertelenek voltak?

Young mellesleg a Nemzeti Puska Szövetség (NRA) tagja, így kevésbé meglepő, hogy foggal-körömmel védi, hogy akárkinek fegyvere legyen. Azonba a demokrata ellenfele a közelgő választásokon, Dimitri Shein kiakadt az elmondottakon, offenzívnek és érzéketlennek nevezte azokat.

Young elmélete amúgy nem légből kapott, már 2015-ben elmondta Ben Carson republikánus elnökjelölt-jelölt, hogy Németországban fegyvertelen emberek voltak, ezért alakult ki diktatúra. Mindenesetre Young mondatait elítélték a zsidó szervezetek, mondván mennyire helytelen és történelmileg pontatlan hasonlat ez.

(Kiemelt kép: Facebook/ Don Young)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik