Nagyvilág

Trump golfozgatott, miközben a floridai mészárlás áldozatait temették

Nyugodt hétfői golfozást és felhorgadt twitterezést választott az amerikai elnök, amiért most sok bírálatot kap.

Helyi idő szerint hétfő reggel érkezett meg Donald Trump amerikai elnök a floridai Palm Beachre, a saját golfklubjába, hogy játsszon. Ebben semmi meglepő nincs, Trump ideje nagy részét a golfpályákon szokta tölteni. Annyi furcsaság volt a dologban az Independent szerint, hogy Trump kb. 70 kilométerre volt egy különösen szomorú temetéstől:

a parklandi lövöldözés 14 és 15 éves áldozatait, Alaina Pettyt és Luke Hoyert helyezték örök nyugalomra, a szertartáson mintegy 1500-an vettek részt.

Trump mentségére szóljon, hogy korábban találkozott a Marjory Stoneman Douglas High School nevű középiskolában történt, 17 halottat követelő vérengzés túlélőivel. Tanácsadói direkt mondták is neki, hogy a hétvégén tartózkodjon az élet habzsolásától a golfpályán, így is tett. De az idő lejárt, Trumpot hétfőn már golfszerelésben látták.

Élve fogták el a floridai iskolai lövöldözőt
Korábban kicsapták az iskolából, ahol most 17 embert ölt meg.

A Twitterét nem hanyagolta el, bár hétfőn csak Barack Obama és Oprah Winfrey elleni kirohanásokra futotta. Még a nap folyamán visszatért az elnök Washingtonba. Az eset csúnyaságát az adja, hogy Trump az elmúlt években sokat kritizálta elődjét, Obamát, hogy tragédiák után elment golfozni. Miután az ISIS megölt egy amerikai újságírót, és Obamát lefotózták egy pályán, Trump kirohant ellene, hogy mennyire nincs köze a valósághoz Obamának.

(Kiemelt kép: AFP PHOTO / Andy Buchanan)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik