Nagyvilág

Orbán fő szövetségese rúgott bele Orbán politikájába

Manfred Weber eddig többször megmentette a páriává válástól Orbán Viktort, de most nevet nem említve odaszólt.

Nagyon szeret a magyar külpolitika azzal menőzni, mennyi stabil szövetségesünk van, aztán rendre kiderül, hogy ezt csak Budapestről látjuk így. Ez esett meg az új osztrák kormánnyal (ami aztán el akarja venni a kint dolgozó magyarok családtámogatásának egy részét) vagy az új amerikai vezetéssel (ami sok dollárral támogatja meg a független, vidéki magyar sajtót). Most épp a Fidesz európai pártcsaládjának, az Európai Néppártnak (EPP) a vezetője, Manfred Weber írt ki olyat a Facebookra, hogy a Bem rakparton felment mindenki pulzusa biztosan:

Our ability to find a solution this year to the migration issue will be decisive for Europe’s fate. I understand many of…

Közzétette: Manfred Weber – 2018. február 20.

Azaz

A migrációs ügyben európai válaszra van szükség 2018-ban. A terhek fair elosztása nélküli megoldás elfogadhatatlan.

A kép alá azt is kiírta a német Weber, hogy Európa sorsának alakulásában döntő fontosságú lesz, hogy idén talál-e a kontinens közös megoldást a kérdésre. De ehhez a terhek elosztása és szolidaritás szükséges. Ez tökéletesen szembemegy a magyar állásponttal, ami arra épít, hogy minden migráció káros és megállítandó. Nemrég a luxemburgi külügyminiszter, Jean Asselborn fogalmazott meg Magyarországnak címezve kőkemény kritikát ez ügyben, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter pedig a diplomáciában faragatlannak minősíthető hangnemben ostobázta le őt.

Szijjártó leostobázta a luxemburgi külügyminisztert
Szerinte Jean Asselborn gyűlöli Magyarországot.

Érdekesség, hogy cikkünk írásakor még nem mozdult rá a bejegyzésre a kormánypárti trollhadsereg fenyegetésekkel és agresszióval, amint ez megtörténik, frissítjük cikkünket.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik