Nagyvilág

Nagyot énekelt a Voice-ban, kiutálták terrortámogató kommentjei miatt

Mennel Ibtissem 2016-os terrortámadásokat kommentelt anno, nem feltétlen helyénvalóan.

Nagyot robbant a botrány Franciaországban, miután a Voice tehetségkutató egyik 22 éves felfedezettjének előtúrták egy régi tweetjét. Pedig Mennel Ibtissem ígéretesen indult, a neten óriási siker lett az első voice-os éneklése, amin a Halleluját adta elő. Pikkpakk 900 ezren nézték meg a felvételt – írja a BBC News.

Aztán előkerült egy posztja a 2016-os nizzai teherautós tömeggázolásról, amiről állítja, kiragadták a kontextusából. A szerinte kiragadott rész így hangzott:

Jó, hogy ez rutinná vált, heti egy támadás! És hogy mindig hithű maradjon, a “terrorista” mindig magával viszi a személyi okmányait. Igaz, hogy amikor egy mocskos tettet tervezel, ne felejtsd el magaddal vinni a papírjaidat.

Ezzel nem volt vége, ugyanis hetekkel később támadók betörtek egy francia templomba és lefejeztek egy papot. Ibtissem akkor erre így reagált:

Az igazi terrorista a kormányunk.

Óriási közösségi médiás támadáshullám indult Ibtissem ellen, még a nizzai áldozatok hozzátartozóit képviselő szervezet is elfogadhatatlannak minősítette ezeket. Miután nagy nyomást helyeztek a TF1 tévécsatornára, eltávolították az énekesversenyből. Mások közben azzal védték, hogy csak muszlimsága miatt érik támadások.

Ibtissem bocsánatot kért kiírásaiért és közölte, természetesen elutasítja a terrorizmust. Később közölte, kiszáll a versenyből. Egy videót is kitett a Facebookra, amiben arról beszélt, sosem akart senkit bántani, és már a gondolat, hogy ő ilyet tehetett, fáj neki. Továbbra is a béke és tolerancia üzenetét akarja majd küldeni, távol minden fanatizmustól. Ezt félmillióan látták már.

ENGLISH VERSIONI have an important message for you

Közzétette: Mennel Official – 2018. február 8.

(Kiemelt kép: YouTube/ The Voice : la plus belle voix)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik