Nagyvilág

Razziáztak egy vezető orosz ellenzéki aktivista irodájában

alekszej navalnij (alekszej navalnij, )
alekszej navalnij (alekszej navalnij, )
Állítólag bombát keresett a szerv. Aztán egy tüntetésen őrizetbe vették a „célszemélyt”.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető és korrupcióellenes aktivista irodájában kezdett razziát a moszkvai rendőrség vasárnap; zajlik az épületben tartózkodók kihallgatása.

Navalnij szóvivője szerint a razzia célja az épületben működő ellenzéki televízió felszámolása.

Navalnij egyik híve, Roman Rubanov egy közösségi oldalon azt írta: a rendőrség azt az információt kapta, hogy robbanószerkezet van elrejtve az irodában.

Az ellenzéki vezető támogatói vasárnap országszerte megmozdulásokat tartanak a március tizennyolcadikára kiírt elnökválasztás bojkottja érdekében.

Forrás: VKontakte

Putyin császár

Ahogy korábban írtuk, Alekszej Navalnij szerint Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az a célja, hogy „élete végéig a császár maradjon”.

Navalnij indulni akart a márciusi orosz elnökválasztáson, de a központi választási bizottság december végén elutasította jelöltségének bejegyzését.

A majdnem jelölt  két hete az AFP francia hírügynökségnek adott interjút. Melyben arról is beszélt, hogy „Ez a választás nem választás, és az én szerepem most az, hogy elmagyarázzam, hogy ennek az eljárásnak, amit ők választásnak neveznek, csak annyi a lényege, hogy újra Putyint nevezzék ki”.

Navalnij szerint Putyin élete végéig császár akar maradni, és az őt körülvevő milliárdosok és a világ leggazdagabb rétegéhez tartozó emberek is pontosan ezt akarják.

Az ellenzéki politikus az interjúban úgy vélte, Putyin fél tőle, és Oroszországban most nincsenek valódi választások.

Frissítünk: az elnökválasztás bojkottjára meghirdetett moszkvai tüntetésen a rendőrség őrizetbe vette Alekszej Navalnij.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik