Nagyvilág amerikai elnökválasztás 2020

Rossz hír jött Oprah fanatikusainak: nem lesz elnök belőle

Ha lesz első amerikai női elnök, az egyelőre nem Oprah Winfrey lesz. Ő maga hűtötte le a várakozást.

Oprah Winfrey, az amerikai talkshow-k egyik csúcsszemélyisége közölte, a korábbi pletykákkal szemben nem kíván indulni az elnökségért 2020-ban – írja a Mashable. A pletykák azután röppentek föl, hogy Oprah olyan tüzes beszédet tartott az idei Golden Globe díjátadón, amiről mindenkinek az ugrott be, hogy ennek a nőnek az elnöki székben a helye. Ezt erősítették partnere, Stedman Graham és jóbarátja, Gayle King nyilatkozatai is.

Aztán Oprah interjút adott az InStyle magazinnak és lehűtötte a kedélyeket. Nekiszögezték a kérdést, indul-e 2020-ban, amire azt mondta, sohasem érdekelte a lehetőség. Egyszerűen nincs benne a DNS-ében. Pedig Gayle rendszeresen szekálta azzal, hogy hallja emberektől a kérdést: mikor indul Oprah? Azt is közölte a műsorvezetővel, hogy ez a dolog lehet, hogy nem lenne jó neki személyesen, de mindenki másnak igen. Oprah olyannal is találkozott, aki segítene neki a kampányban.

De mindegy is, mert a válasz arra, hogy akar-e elnök lenni 2020-ban: NEM.

Ha már 2020, John Kerry, a demokrata, aki 2004-ben kikapott George W. Bush-tól, nemrég közölte, 74 éves kora ellenére ő is simán elindulhatna a választáson.

(Kiemelt kép: Kevin Winter/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik