Nagyvilág

Trump: Legyőzném Oprah-t!

Elkezdődtek a találgatások arról, hogy a tévés talkshow-k nagyasszonya lehetne az elnök kihívója.

Már Donald Trump is megszólalt azokkal a találgatásokkal kapcsolatban, hogy 2020-ban a tévés talkshow-k amerikai nagyasszonya, Oprah Winfrey lehetne a kihívója az elnökválasztáson.

Ja, legyőzném Oprah-t! Oprah nagy móka lenne

– jelentette ki az elnök a Fehér Házban, hozzátéve: nem hiszi, hogy a műsorvezető tényleg elindul.

A találgatások onnan indultak, hogy Oprah vasárnap a Golden Globe díjátadón lelkesítő beszédet tartott, amelyben dicsérte azoknak a nőknek a bátorságát, akik felszólaltak a szexuális zaklatások ellen.

Korábban a műsorvezető azt mondta, nem tervez indulni semmilyen választott tisztségért, de hozzá közel álló források szerint a beszéd óta foglalkoztatja a kérdés, hogy 2020-ban elinduljon Trump ellen.

Oprah mellett szól, hogy szinte mindenki ismeri a nevét Amerikában, és Trumppal szemben ő valóban a saját erejéből lett milliárdos. Mások azonban megjegyzik, hogy az ismert emberek népszerűségét általában összeroppantja, ha bejelentik elnökjelöltségüket, és törvényhozási tapasztalata sincs, márpedig négy évi Trump-elnökség után elképzelhető, hogy az amerikaiak inkább olyan vezetőt szeretnének majd, akinek van. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik