Nagyvilág

Holtan találtak cellájában egy pedofilt, hetekkel bebörtönzése után

A 22 éves brit férfit egy ötéves kisfiú többszörös molesztálása miatt ítélték el.

Alig több mint egy hónappal bebörtönzése után holtan találtak cellájában egy 22 éves férfit, akit egy ötéves kisfiú szexuális molesztálása miatt 6 és fél évig tartó börtönbüntetésre ítéltek – jelentette a helyi sajtó. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta Daniel Davey halálát.

A brit igazságügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy a börtönbüntetés közben történt haláleset kapcsán a büntetés-végrehajtási ombundsman folytat majd vizsgálatot. A január 12-én meghalt Davey halála kapcsán indított bírósági vizsgálatot egyelőre elnapolták.

A férfit tavaly december 1-én találta bűnösnek egy esküdtszék. A vád szerint egy 18 hónapos időszak alatt hat alkalommal molesztált egy kisfiút, aki az esetek idején 5 és 6 éves volt. A molesztálások Chippenham városában történtek. A Wiltshire Times cikke szerint a férfi áldozata babysittere volt.

A molesztálásokra tavaly augusztusban derült fény, miután a fiú közölte anyjával, hogy „valami csúnyát” akar neki elmondani. A nő azonnal jelentette az esetet a rendőrségen. A rendőrök ezután megtalálták a férfi DNS-ét a kisfiú alsónadrágján.

Bűnözők, akik a börtönt is vállalták, hogy rácsok mögé juttassanak egy pedofilt
Betörők, rablók és tolvajok, akik betörtek, raboltak és loptak, de ezt mégis megbocsájtjuk nekik. Mert áldozataik még rosszabbak voltak.

Egy szemtanú elmondta, hogy véletlenül meglátott egy olyan fényképet a férfi gépén, amin egy férfi egy kisfiút szexuálisan molesztál. Amikor rákérdezett, Davey azt állította, hogy a képet csak poénból küldte neki egyik barátja. A képet a hatóságok már nem találták meg, mert a férfi kidobta a számítógépét.

Davey ártatlannak vallotta magát, de végül bűnösnek találták. A börtönbüntetés mellett regisztrálták nevét a szexuális bűnözők listáján, és megtiltották neki, hogy áldozata közelébe menjen.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik