Nagyvilág
Taskent, 2017. június 27.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Abdulaziz Kamilov üzbég külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Taskentben 2017. június 27-én.
MTI Fotó: KKM

Az egyik legkegyetlenebb diktatúrával kötött oktatási együttműködést a magyar kormány

24.hu
24.hu

2018. 01. 11. 18:38

Üzbegisztánnal kötött oktatási, tudományos és kulturális együttműködést a magyar kormány, írja a Hvg. Az adatokat Ungár Péter LMP-s politikus kérte ki, ezekből derül ki, hogy Magyarország kormánya és az Üzbég Köztársaság kormánya

a két ország közötti baráti kötelékek megerősítése, a népeiket összekötő kapcsolatok megszilárdítása, valamint a két ország közötti oktatási, tudományos és kulturális együttműködés fejlesztése érdekében kötötte meg a megállapodást.

Az együttműködés lényege, hogy ösztönzik a tudományos és kulturális intézmények, kutatóintézetek együttműködését, oktatók, egyetemi hallgatók és információk cseréjét, különböző rendezvények, könyvvásárok, kiállítások, koncertek lebonyolítását, kutatási eredmények cseréjét.

Szijjártó a rohamosan gyarapodó üzbég piacra hívta fel a magyar cégek figyelmét
A miniszter szerint nagy lehetőségek várnak az európai, ezen belül a magyar befektetőkre és exportőrökre.

Érdekesség még, hogy a felek ösztönzik a magyar nyelvnek az Üzbég Köztársaság területén történő és az üzbég nyelvnek a Magyarország területén történő elsajátításához szükséges módszertani, pedagógiai programok megvalósítását.

A tervek végrehajtására közös munkacsoportot hoznak létre.

A lap megjegyzi, hogy az országot több emberjogi szervezet a világ legkegyetlenebb diktatúrái közé sorolja, mivel az állam minden felett ellenőrzést tart, igazságszolgáltatása pedig nem az emberi alapjogok védelmére épül.

(kiemelt kép: mti)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Győr, 2018. április 5.
Pintér Sándor belügyminiszter a Készenléti Rendőrség nyugat-magyarországi határrendészeti igazgatósága győri határvadász bevetési osztályának és a Nemzeti Nyomozó Iroda győri bűnüldözési osztályának elhelyezésére szolgáló győri épületegyüttes átadásán 2018. április 5-én. Az 5429 négyzetméter alapterületű épületegyüttest több mint 2,8 milliárd forintból alakították ki.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.