Nagyvilág

Négy kiló füvet kapott a rossz címre kivitt csomagban

Nagyon meglepődött a washingtoni férfi, amikor meglátta, mi lapul neki kiszállított kartondobozban. Aztán jelentkezett az eredeti címzett.

A washingtoni rendőrség letartóztatott egy 25 éves férfit, miután jelentkezett egy rossz címre kiszállított, több mint négy kilogramm marihuánát tartalmazó csomagért – jelentette a helyi sajtó.

A nyolc vákuumzacskóba csomagolt füvet pénteken vitte a ki a FedEx csomagszállító cég egy washingtoni címre. Azonban kiderült, hogy ott senki sem várta a szállítmányt, amit végül a rendőrségnek adtak át.

A csomag valódi megrendelője péntek este hívta fel a házat, ahova tévesen vitték ki a füvet, érdeklődve a szállítmány felől. Közölték vele, hogy másnap valaki át fogja adni neki. Az a valaki azonban egy civil ruhás rendőr volt, aki egy kis adag marihuánát tartalmazó dobozt adott át neki. Amikor pedig autójával elhajtott volna, rendőrök állították meg, és letartóztatták.

A 25 éves, Virgina államban élő Jacob Greenbaum ellen marihuána terjesztési célú birtoklása vádjával indítottak eljárást a helyi hatóságok.

A különleges jogi státuszú amerikai főváros lakosai egy 2014 népszavazáson döntöttek arról, hogy legális legyen a marihuána használata, valamint kis, személyes fogyasztásra szánt birtoklása. A könnyűdrog eladása azonban továbbra is törvénytelennek számít, azt csak ajándékozni lehet, ami egyfajta jogi szürke zónába helyezte a marihuánát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik