Élet-Stílus

30 méteres füves cigit készítettek egy amerikai marihuána kiállításon

A méretes spanglit egy kilogramm marihuána felhasználásával sodorták meg, titkos módszerrel.

Nem hivatalos világrekordot állított fel egy amerikai cannabis klub egy hétvégi marihuána kiállításon, amelynek tagjai egy 100 láb, azaz 30,48 méter hosszú spanglit mutattak be a közönségnek – jelentette a helyi sajtó. A bostoni Beantown Greentown óriási cigije a legnépszerűbb attrakciója volt az először megrendezett Harvest Cup nevű, kétnapos kiállításnak, a Massachusetts állambeli Worchesterben.

A cigit stílusosan délután 4 óra 20 perckor mutatták be a közönségnek (a 420 füves kód a marihuánára), amelynek tagjai természetesen ámulva nézték az egy kilogramm marihuána felhasználásával megsodort alkotást.

A terv a Beantown Greentow egyik társalapítójának elmondása szerint azután született meg, amikor „egy nap betépve üldögéltünk, és valaki megkérdezte, hogy mi a világrekord” a leghosszabb spangli kategóriában. Majd miután nem találtak egyet sem, gondolták jó magasra helyezik a mércét, és rögtön 100 láb hosszú cigit készítenek – mondta el Andrew Mutty a Boston Heraldnak.

A szervezet tagjai hónapokon át gyakoroltak, hogy meg tudják sodorni a hosszú cigit, amit végül kisebb szakaszokból állítottak össze, mert „gyakorlatilag lehetetlen egy száz láb hosszú papírból” cigit sodorni – mondta el Keith Laham társalapító a Boston Globe-nak.

A legtöbb embert persze leginkább az érdekelte, hogy mikor fogják meggyújtani az óriási cigit. Ami végül nem történt meg. „Szinte lehetetlen így elszívni” – magyarázta Mutty a Masslive.com című oldalnak.

A spanglit végül kisebb szakaszokra vágták szét, egy részét egy verseny keretében elajándékozták, egy részét marihuána magazinoknak adták, majd a maradékot „megpróbáljuk valamilyen módon elszívni” – tette hozzá Mutty.

(Kiemelt fotó: CBS Boston)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik