Nagyvilág

Annyit gúnyolódtak a római karácsonyfán, hogy múzeumba kerülhet

Múzeumba kerülhet Róma karácsonyfája, egy idő előtt elszáradt 21 méteres  ucfenyő, amely sokáig gúny tárgya volt csupasz ágai miatt.

A Venezia tér közepén felállított fa az ünnepek végére annyira belopta magát a rómaiak és a turisták szívébe, hogy az önkormányzat terveket sző a megmentésére. Hétvégi olasz lapértesülések szerint a spelacchiónak (ütött-kopott) csúfolt karácsonyfának a Tevere partjától nem messze fekvő MAXXI modern művészeti múzeum nyújthat menedéket. A B-tervek között szerepel a fenyfő kívánságfaként való megőrzése a város egy másik pontján, feldarabolása és értékesítése szuvenírként, illetve felhasználása egy olyan köztéri házikó megépítésére, ahol anyák szoptathatnák a csecsemőjüket.

Az Észak-Olaszországból származó fenyőfát már Rómába érkezésekor halottnak nyilvánították, Virginia Razzi főpolgármester szerint a kivágásnál és a szállításnál sikerülhetett félre valami, mert amikor a dél-tiroli Fiemme-völgyben kiválasztották, még nagyon szép és tömör volt. A fenyőfát a fiemmei völgyközösség ajándékozta a fővárosnak, Róma önkormányzata több mint 40 ezer eurót fizetett azért, hogy a fővárosba szállítsák és felállítsák.

A szokatlan módon elhíresült karácsonyfának időközben saját Twitter-oldala is lett, több ezer követővel. Számos turista és római volt kíváncsi a szerencsétlenül járt fára. Ágaira jókívánságokkal teleírt kártyákat aggattak. (MTI)

Kiemelt kép: Silvia Lore/NurPhoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik