Nagyvilág

Kormánygép összehányásával gyanúsítják a szlovák elnököt

Egészen briliáns kelet-európai cicaharc folyik jelenleg (is) a szlovák politikában, ahol Andrej Kiska köztársasági elnök és Robert Kaliňák belügyminiszter csapnak össze újra meg újra. Ennek egyik vicces fejezetéről írt az Új Szó.

A sztori lényege, hogy az államfő Mexikóban járt, a miniszter szerint pedig összehányva adta vissza a kormány repülőjét az út után.

Kaliňák a higiéniai ügynek akkora feneket kerített, hogy sajtótájékoztatót hívott össze, ahol kijelentette gyorsan, ő nem hadakozik Kiska ellen. Csupán „régóta komplikált” a kapcsolatuk. Kaliňák szerint ennek oka az, hogy visszautasította az elnöki hivatal luxuskéréseit, pl. Mercedest masszázsülésekkel.

A kormánygéppel sem ez volt az első gond. Kaliňák szerint ő bíztatta Kiskát, hogy használja a kormánygépet külföldi útjain, de ha Poprádra menne haza vele, fizesse ki a magánút költségeit. Kettőből egyszer azonban nem tette meg ezt az államfő. Hogy még jobb lehet, Kiskát adócsalással is megvádolta, aminek ha csak a gyanúja egy politikusra vetül, szerinte annak távoznia kéne.

(Kiemelt kép: AFP PHOTO / CLAUDIO REYES)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik