Nagyvilág

Kiharapta kutyája szemét egy amerikai férfi

A helyi állatvédők döbbenten állnak az eset előtt, amihez még csak hasonlót sem láttak soha.

Letartóztattak New York államban egy húszéves férfit, aki egy helyi állatvédő szervezet közlése szerint kiharapta kutyája szemét – jelentette kedden a CBS New York. A Nassau megyei SPCA még november elején kezdett el nyomozni az ügyben, miután a hároméves ebet súlyos szemsérüléssel került be egy állatkórházba.

A szervezet közlése szerint az állatorvos megállapította, hogy a Chole nevű nőstény szeme ki lett harapva. „A szemgolyó kiugrott a kutya szemüregéből” – mondta Gary Rogers. Az SPCA munkatársa elmondta, még soha nem találkozott még csak ehhez hasonló esettel sem.

„Nem szeretem azt mondani, hogy már mindent láttam, mert közel sem. Minden egyes alkalommal, amikor azt hiszem, hogy igen, egy újabb olyan esettel találkozunk, ami előtt értetlenül állunk” – közölte Rogers.

A hatóságok vasárnap tartóztatták le az eset miatt a húszéves Aaron Klugert, Port Washington városában. Rogers elmondta, még nem igazán értik, hogy „miért, és hogyan” harapta ki az eb szemét. Kluger azt állította, hogy játszottak a kutyával, amikor az ebe szeme megsérült, de Rogers közlése szerint szemtanúk elmondták, hogy a fiatalember volt az, aki kiharapta az állat szemét.

Az eb szemét az állatorvosoknak sikerült visszahelyezniük a szemgödörbe, és Chloe remélhetőleg újra látni is fog vele – mondta el Rogers.

Klugernek a hónap végén kell megjelennie a bíróság előtt. Az ellene felhozott pontos vádakat nem közölték, és azt sem, hogy előzetes letartóztatásba helyezték-e a hatóságok.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik